Det ligger kläder på golvet i affären. Inte bara en gång utan flera gånger. I vissa butiker oftare än i andra. Under rean oftare än under en vanlig vecka. Varför?
Vad betyder det här? Vad säger det här om vår syn på kläder? Vad berättar det om hur vi ser på dem som plockat bomullen och spunnit tråden. Vad vet jag om den som vävt, färgat och skurit till tyget? Vad vill jag veta?
Processen
Hittills försöker jag bara förstå och lära mig genom att fotografera de kläder som jag ser. Jag tänker att jag även vill läsa mer om tillverkningsvillkor, kemikalier och vår konsumtion. Johanna Nilsson har bra koll på sånt, Sandhya Randberg och Fair Action vill jag också lära mig av.
Det konstnärliga resultatet
Projektet är ganska nystartat och än så länge består projektet enbart av fotografier. Men jag tänker mig att det skulle vara intressant att undersöka även skulpturalt och i installation.
Läs mer om projektet och se fler bilder från processen på Instagramkontot.
Utställningar
Just nu finns inga fler planerade utställningar men kontakta mig gärna om du vill visa projektet.
I media om projektet
Än så länge finns ingenting skrivet om projektet.  Men vill du skriva någonting om det eller tipsa någon om att göra det så blir jag glad. Kontakta mig på mattias@mattiaskall.se.
Back to Top