Matttias nickar till_9381 fast

Efter flera år på reklambyrå och några konstskolor arbetar jag sedan sju år tillbaka som illustratör. I mitt yrke lyssnar jag på din berättelse och vem du vill berätta den för. Jag tar orden och ger dem en bild att spela mot.

Jag växte upp på en liten gård i Småland. Vi hade häst, höns och får och jag levde i en liten Bullerbytillvaro med farmor tvärs över gården och skogen full av äventyr. Ofta satt jag vid en repig skolbänk, lyssnade på Tintin i Tibet och ritade. Där märkte jag att jag kunde skapa mina egna små världar. Att skapa mina egna bilder av det som jag såg runtomkring mig och inom mig.

På många sätt letar jag mig gärna tillbaka till den tillvaron. Att sitta och rita, lyssna på något bra, och upptäcka hur bildvärldar skapas framför mig. För när det är som bäst så känns det just så –  att bilderna skapas. Som att jag får komma in i ett flyt och bli en del av något större. Att bilden framför mig vibrerar och darrar av liv.

Så låt mig få höra vad du har att säga. Extra glad blir jag för en fin historia som handlar om hållbarhet, människa och miljö, djur och natur. Sen sätter jag på radion, plockar fram mina pennor, skissar, skriver, vrider och vänder och låter allt det där fina hända.

Ställen där jag lärt mig saker

Popill agentur. Agenturen driver jag tillsammans med min fru Elin. Vi hjälper illustratörer med ditt och datt.

Illustratörcentrum styrelse. Styrelsearbete är kul! Vi arbetade för att marknadsföra organisationens 1400 medlemmar.

NPP reklambyrå. Här var jag AD-assistent och AD under många år och slipades i målgruppstänk och varumärkesbyggande.

Örebro konstskola. Här fick jag tid för en massa måleri och konceptuellt tänk.

Södra vätterbygdens folkhögskola. En utmärkt skola som fick mig att bli bättre på foto, form och skrivande.

Liljeholmens folkhögskola.
Här fick jag äntligen hänge mig åt skapande i olika former på heltid.

 

 

 

Kunder

Några av de jag samarbetat med