Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Svepande vård

Fick ett trevligt samtal från Speak Marketing i Göteborg. De bad mig hjälpa dem med en illustration för Backa Terassen och hade sett illustrationen som jag gjorde åt Regionförbundet och berättade om i förrförra inlägget. De ville få en bild i samma manér men med vård som tema. Fixade fram några fina siluetter, swoshade lite i Photoshop och illustrator. Hittade ett fint blomfoto som jag retuscherade lite och så voila!

Växa collage LR

|

Jag som inte gillar vektorillustration

Jag försöker att rita mer och mer för hand och gillar inte vektorillustration så värst mycket just nu. Så motsägelsefullt och irriterande att jag råkade stöta på en duktig illustratör som lyckades inspirera mig till att göra en liten vektorgubbe. Sån’t är livet. Dance in the rain. Nu ska jag äta korv.

Man in rain_LR

|

Bygga broar

Brostaden bedriver verksamhet i stora delar av Stockholmsområdet. För att kunna berätta om de olika verksamheterna och placera dem i ett sammanhang ville de ha en karta med sin verksamhet markerad på något snyggt sätt. NPP stockholm bad mig göra illustrationen som skulle täcka ett uppslag i Brostadens magasin. En högsmal karta tiltades för att passa formatet bättre. Små ikoner ritades och placerades ut. Känns som ett litet Monopol. Pax för Strandvägen!

Brostaden karta
Brostaden detalj

Teknik: Illustrators fina vektorgrafik, Wacom ritplatta.

|

Inte en tråd

Om man sysslar med att göra trådlösa kommunikationslösningar så vill man visa på någonting som inte finns. Avsaknaden av sladdar är det stora försäljningsargumentet. Företaget Tritech skapar just sådan utrustning och bad mig via reklambyrån Shepherd visualisera några exempelfall. Min kompis Johan Ström animerade texten och vips - snygga illustrationer till hemsidan.

De illustrationer som jag visar här är inte de som valdes i slutändan utan en något tidigare version.

El
Nyckel
Open
Level|