Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Instagram, the 60s och Amadeus

60-talets illustrationer har länge inspirerat mig, men jag har inte fått tillfälle att teckna så mycket i den stilen. Så nu har jag gjort några egna små provillustrationer och just idag har jag vågat presentera ett förslag för en kund där jag inspirerats av allt retrosnyggt. Får se om Equmenia går med på det eller om de väljer något av de andra förslagen. Givetvis vansinnigt snygga de med :-)

Under en tid så har jag plåtat med Instagram. Underbart underhållande liten foto-app till min telefon. Man fotar och publicerar. Får snälla kommentarer och gillanden av andra användare och så bli man glad. Genom appen så kom jag i kontakt med en makalöst begåvad holländsk illustratör, Mijke Coebergh som jag inspireras mycket av just nu.

Här kommer några smakprov på mina Instagramfoton av 60-talsbilder under arbete.

60s illustration

I förrgår var jag och Elin på Länsteatern i Örebro. De sätter upp pjäsen Amadeus. Underhållande och riktigt bra skådespeleri! Så härligt att få gå på teater igen. Det blir alldeles för sällan som föräldrar i en trebarnsfamilj. Jag har fått förmånen att via reklambyrån Liljedals teckna en liten marknadsföringspryl åt teatern. En Amadeus-mask som stansades ut så att den kunde användas som en riktig mask och delades ut lite här och var. Kul tyckte jag!

Här är några skisser samt det färdiga resultatet där vi ville få fram en känsla av antik linjegravyr plus lite modern färgläggning. Ungefär som teatern i sig - lite gammalt lite modernt i en fin och kul blandning.

Mozart mask gravyr m färg ljus 2 LR
Mozart mask linje m färgMozart linje lös m färg


Bookmark and Share

|

Kreativt kaos

Veckorna till sommarlov är inte så många och det är hel del spännande projekt ska landas innan jag får vila på vår toviga gräsmatta. Igår var jag till Karlstad och hade uppstartsmöte tillsammans med reklambyrån Spenat och Konsumentverket. Undervisningsmaterial i privatekonomi ska de bli! Låter knastertorrt, men vi ska få det att brinna!

Denna vecka är det konfirmationsmaterial till Marcus förlag som gäller. Känns makalöst spännande men jag känner mig samtidigt lite stressad då det ligger ett digert jobb framför mig. Jag har belamrat vårt gemensamma arbetsbord och det är nu fyllt med härliga små pappersbitar som kan bli något stort!

IMG_0585

Idag tipsar jag er om Olof Hajek. Finfina bilder.


Bookmark and Share

|

Nya pennor

Håller som bäst på att teckna bilder till Tåg i Mälardalen. Lite swoshigt och moderiktigt skall det bli. Får väl se om jag lyckas få till det.

Landade en packe med pennor idag. Blev så inspirerad av en kollega som jag hittade här om dagen att jag investerade i en uppsättning markers. Hittills känns de väldigt trevliga och jag ser fram emot kreativa utflykter på vita papper tillsammans med de här pennorna. Tack till begåvade Bokkei för inspiration!

Liten pojke jagar löv_6778


Och så hittade jag en annan illustratör som inspirerade mig till motivvalet. Naivistiskt och gulligt så det förslår och en fin känsla för färger och ljus. Låt mig presentera Pascal Campion.


Bookmark and Share

|

Skissboken

Efter gårdagens skissande så fick verkligen skissboken sig en revival. Att jag glömt bort hur härligt befriande och lekfullt det är att vara sitta och låta pennan och fantasin ta fart. Här presenterar jag några valda sidor ur aktuell skissbok. Blandade projekt och snabba teckningar.

Afrikanska_6768Akvarellpensel_6756Ateljé rävgången_6760Celler_6755Ebbot_skiss_6766Etta_6767Fjäril skiss_6762Flicka och sol skiss_6759Flicka_6769Färgpennor NB_6757Pappa Shulman skiss_6763RävgångenSkäggig man skiss_6765Smoking skiss_6764Vattendropp_6749

|

Illustrationsinspiration

Var på möbelmässan i Stockholm i förra veckan och inspirerades till allt möjligt. Fantastiskt fina färger och former ledde till en positiv overload i inkanalen på hjärnan. :-)
Min kompis och kollega Kumvana Gomani ställde ut sina superfina reko-smycken på den delen av mässan som anordnades av DesignBoom. Där köpte jag också en cool pennhållare från Hotel of Things. En opraktisk måste-ha-pryl för en illustratör.

Pennhållare_6614


Just nu gillar jag att ”Picture of the Years” pris till årets bästa fotograf går till DNs fotograf Paul Hansen. Stämningsmättade bilder med vackra färger och snygga kompositioner.

Gillar även den här makalöst snygga videon av Arno Bruderer från Schweiz.

Lumitectura from barno on Vimeo.

|

Windy

Illustrationsprogram är i regel ganska dyra och avancerade. Ett rätt kul substitut som jag nyss hittade är Odosketch. Ett väldigt enkelt online-skissprogram där man enkelt kan skissa och sedan se processen. Här är en liten gubbe med blåst i håret. Ungefär så som jag ser ut efter morgonens cykeltur till kontoret skulle jag tro. :-)

|