Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Prisad vare boken


Vägens folk Mattias Käll båt

Men ojojoj! Fick precis reda på att konfirmationsmaterialet Vägens folk har fått pris som en av 2011 års finaste böcker i tävlingen Svensk bokkonst.

Vi får diplom och så hamnar boken på utställning på Kungliga biblioteket och åker sen på turné till Leipzig och Frankfurt. Kul! Nu blir det semmelkalas på kontoret!

Stort tack igen till Magnus Sternegård, Skander Kurtin och Markus förlag för att att jag fick vara med och skapa denna omvälvande och hoppfulla bok.

Läs mer om boken här.

Vägens folk Mattias Käll KungarVägens folk Mattias Käll Paulus


Bookmark and Share


|

Kolla!

Nu så minsann fick jag tummen ur och skickade in några bidrag till tävlingen Kolla! Vet inte om jag kommer hamna på prispallen prexis men det är ju alltid kul att pressa sig lite och se om det finns någon som gillar dem man gör.

Här är prylarna som ska granskas och bedömas av finfolket.


Change_flying
Stulen identitet

CasasPatronales
Frizon Affisch

Tipsar om en söt liten studentfilm. Snygg och finurlig. Klicka här

|

Intensivt dygn i Stockholm

Klockan ringde tidigt, alldeles för tidigt för min smak. Men med barn som vaknar tidigt är jag tyvärr härdad. Workshop i storytelling och tävlingen KOLLA väntade.

Svenska tecknares kontor i Stockholm. Anspråkslöst, men fyllt av desto intressantare människor. Idag var vi 15 illustratörer och grafiska formgivare som ville lära oss med om berättande. Mats Rehman är gammal tecknare som nu har berättandet som yrke. Med hans hjälp fick vi öva oss i att bryta ner barriärer som hindrar oss från att våga berätta och lära oss om byggstenarna i en bra berättelse. Jag som gärna skrev berättelser förr men inte gjort det på länge fick nu inspiration till att göra det igen.

Seminarium

När jag berättat färdigt knallade jag iväg till Färgfabriken där Svenska tecknare anordnade KOLLA! för sjunde året i rad. KOLLA! är en tävling för grafiska formgivare och illustratörer och ett evenemang som jag hållit ögonen på under några år. Nu fick jag vara med och uppleva det. Många av de illustratörer och formgivare som jag ser upp till fanns där.
David Shrigley föreläste och jag gillade många av hans underfundiga betraktelser. Text, diagram och taffliga illustrationer. Formgivarduon Hjärta Smärta, som jag gillar skarpt sedan tidigare hade gjort videointervjuer med Paula Sher och Maira Kalman i New York. Detta i sökandet efter kvinnliga förebilder och föregångare inom grafisk design och illustration. Den senare fattade jag tycke för. Kloka tankar och snygga illustrationer. Läs mer om henne här.

KOLLA

Det är svårt att tävla med saker som i bedömandet handlar så mycket om individuellt tycke och smak. Hur som helst så gillade jag många av de nominerade bidragen och tyckte att de olika ”jurysarna” gjort ett bra jobb. Bidrag som jag fastnade speciellt för var gjorda av Camilla Engman, Byggstudio, Sara Lundberg, Annika Sköld, Jesper Waldersten, Conny Lindström. Se de nominerade och vinnarna här.

Nästa år vågar jag nog skicka in några egna saker. Läskigt!

Collage

|

Knopparna brister

Vårsolen gör gott för själen. Barnens kramar gör mig lycklig.

Jag satt och skissade lite häromdagen. Det blev krokusar som tränger upp ur rabatten här hemma vid huset. Våren, ljuset och värmen lockar fram leenden igen. Vintern har känts lång och tröttande men nu är våren här och barnen är friska igen. Livet vänder åter!


Våryra krokus 2


Tidningen Dagen skrev en artikel om mina illustrationer i samband med utmärkelsen i Lürzers archive. Kul! Läs den genom att klicka på bilden här nedanför.

DAG-16-24

|

One of the worlds 200 best?

I still can’t believe it’s true. I got a phonecall from Austria about a week ago. I couln’t hear what the lady said due to a bad connection but after recieving an e-mail from the very same lady I was booth glad and shocked ... A few months ago I sent som illustrations to a competition just for fun. The competition was about beeing part of Lürzers archives ”200 best illustrators worldwide” and now I had booth been nominated and selected! Wow! I’m honored and very happy.

The illustration I was competing with was for the newspaper Dagen. The article I was illustrating was about mans affect on nature. Caring or using? I’m not sure when the next issue of Lürzers archive will come but I’ll let you know.

Hugga-Vattna

|

Fina priser på Guldvivan 2009

På den regionala reklamtävlingen Guldvivan var jag med på ett hörn eller rättare sagt två när min gamla reklambyrå kammade hem totalt fyra guldvivor.

Tillsammans några kreativa vildingar var jag med och gjorde kampanjen Klimatsnäll som vann kategorin kampanj konsument. Se mer av den på NPPs hemsida.

Klimatsnäll logo 1

Guldviva nummer två fick NPP för en kampanj för IT-mästaren i kategorin Kampanj företag. Dessa busiga ettor och nollor var resultatet av ett av mina första uppdrag som frilansande illustratör. Kul när det går så bra på momangen!

Mur roka
Tre bilder

|