Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Skiss i vår

Idag fyller lillgrabben två år och våren är verkligen här. Underbara värme och sprudlande natur. Tog med mig skissblocket och satte mig i en vitsippebacke. Hörde motorcyklarna knarra, trastarna prassla i de torra löven och frös lite, lite om fingrarna.

Vitsippor_skiss_LR
Vårskiss_LR
Skiss-Vitsippa rosa

Såg för några år sedan en utställning av Mary Ellen Mark och via Kobra på SVT blev jag påmind om hennes fantastiska bilder. Om ni vill se gripande svartvitt fotografi när det är som allra bäst så spana in.

Passar också på att tipsa om bröllopsfotografen Jonas Peterson. Om ni nu skulle vara i Australien och vilja gifta er så är han nog den bäste som finns på den sidan jordklotet.

|

Skiss o fisk

Säg den rubriken ett par gånger utan att snubbla med tungan om du kan :-)

Satt i soffan framför TV:n och skissade lite i helgen. Spännande att se vad som kommer ur pennan när det bara är slött och gött. En indian, en boxande katt, en dam med linnéor på kappan. Skulle säker gå bra att göra gedigen psykoanalys av.


Skiss_2150Skiss_2149

När jag var ute på nätet och inspirerades så hamnade jag på en sida med denna goding. Animationen är ju bara för söt. Fiskarna följer din muspekare och så kan man mata dem genom att klicka. ”Görgullit!”. Här kan du fixa dina egna fiskar.

|

God jul på riktigt

Så fick vi fira jul igen. Härligt! Här kommer en skiss av killen som vi firar extra vid jul och så en get. Jag ger bort getter i Zimbabwe i år till mina vänner och kunder. Köp en du med vettja. Du gör det t. ex. hos Individuell människohjälp.

Jesus skiss 317
Julkort 2009_LR

|

Windy

Illustrationsprogram är i regel ganska dyra och avancerade. Ett rätt kul substitut som jag nyss hittade är Odosketch. Ett väldigt enkelt online-skissprogram där man enkelt kan skissa och sedan se processen. Här är en liten gubbe med blåst i håret. Ungefär så som jag ser ut efter morgonens cykeltur till kontoret skulle jag tro. :-)

|

Regn regn regn

När jag har semester vill jag ha sol. Nu är det mest regn. Bara, bara regn. :-(

Regn och hus1_LR

|

Lürzers Archive annons

Inför lanseringen av Lürzers archives katalog med duktiga illustratörer ombads jag medverka med en bild i deras annonsering. De ville ha arga barn som bröt arm. Jag har inte riktigt förstått hur de egentligen ville att bilden skulle se ut, men de har i alla fall godkänt den här bilden. Den kommer att finnas med i ett collage av illustrationer från olika illustratörer som ger sin bild av samma tema. Grrrr!

Armwrestling_MattiasKäll
Mean Kids table LR

|

Löv och kylig vårdag

Häggen doftar, syrenen håller på att slå ut, det småduggar och jag fryser om fingrarna. I går lunchade jag med en kompis på Stadsträdgården här i Örebro. Älskar det stället. Åkte dit lite tidigare än avtalad tid och skissade lite i deras växthus. Färska blad har så fin grön färg.

Var och tittade lite i vår nya lokal i dag på morgonen. Östra vintergatan 22. Låter vackert och är vackert. Ska färgsätta rummen utifrån en illustration av Pietari Posti. I början av juni går flytten. Puh!

Funderar en hel del på att åka till Dublin i höst. Ett gäng inspirerande illustratörer och grafiska designers möts där i början av november. Kanske kan jag då få se, höra och lära av några av de som jag ser upp till. Bland andra kommer James Jean och House Industries finnas där. Kolla in listan på I Love Offset

Jon Klassen är en annan illustratör som ligger Top of Mind just nu. Gillar hans vackra ytor och känsla för färger. Kolla in!


Lövskiss

|

Insekterna vaknar

Ljuvliga vår. Idag bröt solen fram och värmen kom. Krokusar tränger upp mellan vissna blad och sträcker sig mot ljuset. Hela naturen vaknar och jag med den. Nytt hopp. Nytt liv. Ny inspiration till allt!

Skissade några insekter igår och idag färglade jag dem snabbt i Photoshop.

20090401020


Insekter1
Idag fick jag min lilla väggkalender av Camilla Engman. Det gjorde mig glad.

|

Stockholmsskisser

Att skissa på tåg är spännande. Det känns som en blandning av smygtittande och uppträdande. Om man blir upptäckt av den som man tecknar av väntar ett spänt ögonblick då nästa steg hänger i luften. Kommer de att bli förnärmade av att blivit avritade kanske arga eller kanske till och med smickrade. Ska man visa det man skissat? Det bästa är nog att inte bli upptäckt alls. Att få observera i lugn och ro. Hitta spännande karaktärer. Träna ögat och handen.

Man_skiss_102

Teknik: Blyerts på papper
Just nu: Idag upptäckte jag, via Silja Götz, en underbar illustratör: Montse Bernal

|

Urdrag ur skissboken

Natur och Kultur har utlyst en barnbokstävling och jag håller på att försöka hitta ett manér som kan fungera. Det är snart dags för inlämning och det vore verkligen schysst att hinna få till ett bidrag eller två.

Var på biblioteket tillsammans med mina två små grabbar och fikade för några dagar sedan. Blibliotektes café Mummel och Mums bjuder på god paj och en massa lek för barnen. Precis när de skulle stänga så norpade jag åt mig Sven Nordqvist och Barbro Lindgrens bok Stackars Allan. Hade inte läst den innan men både jag och Viggo, äldsta killen, gillar den skarpt. Barbro Lindgren är en hävert på att berätta och Sven Nordqvist kan verkligen teckna. Jag har alltid inspirerats av hans böcker och blev glad när han fick Augustpriset för sin makalösa bok ”Var är min syster”. Tänk om jag också kunde få till en barnbok. Det vore nice!


img079_LRimg078_LRimg080_LR

|

Illustration Friday - packed

Dem veckovisa illustrationstävlingen Illustration friday fick mig idag, då jag har tecknat fåglar hela dagen, att tänka på hur just sådana brukar kunna packa ihop sig på en telefonlina. Tillsammans med min lilla blomskiss från igår och ett gammalt papper så blev det en bild med spännande stämning.

Birds on a wire_LR

|

Blomskiss med glöd

Höstgrått och trist. Försöker liva upp det lite med att prova att rita med glöd. Hittade en bild på en blomma från Vietnam där vi var för några år sedan. Ritade av den i Photoshop. Höstglöd skulle man kunna kalla den för, fast jag tror att det är en lilja.

Blommor_glod1_LR

|

Måste få rita

I går målade jag hemma i ateljén. Härligt att få kliva ner i den svala källaren, lyssna på P1 och skvätta färg i ologiska mönster. Små lustiga krumelurer och färg som flyter ovanpå annan, torkad färg. Blir till vackra laveringar. Akryl som akvarell. Jag ska visa er snart hur jag menar. Men just nu, just nu sitter jag och pysslar med en rätt omfattande presentation som jag ska göra för ett företag på måndag. Kände då ett väldigt behov av att få rita lite. Det blev en liten gubbe.

Gubbe

Har suttit och tittat länge på Camilla Engmans bilder. De är så fina.

|

Svampplockning

Kaffet är höjdpunkten med att gå en promenad i skogen. Att få sitta ner och känna naturen över, under och överallt. Andas in frisk luft. Blöt mossa under sittunderlaget.

Svamprundan igår var skön och vi kom hem med korgar fulla av kantarell, Karl-Johan och citrongul slemskivling. Först kändes det inte som så mycket men vi blev snart varse om motsatsen. Halva natten gick åt till rensning, skärande och förvällning.

Under tiden vår äldste kille kastade stenar i en bäck passade jag på att rita av guldet som fyllde botten av korgen.

SvampplockningKantarell_3918_LR

|