Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Skisser i väntans tider

Blev sittandes och vänta med skissblocket i min hand. Såg mig omkring och ritade lite grand. De där stunderna är så sköna.

Skissboken1
Skissboken2

|

Skisser

Vår och sen vinter och förhoppningsvis vår snart igen. Just nu finns det makalöst mycket att göra och jag är mitt upp i två spännande bokprojekt. De är ganska skilda till sin karaktär och manér men båda får mig att bli glad. Kommer att berätta mer om dem inom kort.

Igår hade jag ett spännande samtal med Pekka Mellergård inför ett reportage i tidningen NOD. Samtalet kretsade kring mitt skapande och gränsen mellan illustration och konst. Vilken är skillnaden? Bör det finnas en skillnad? Är jag konstnär eller illustratör? Kanske båda?

Inget stort projekt att visa idan men några bilder ur skissboken kan jag bjuda på. Varsågoda!


16 horsepower
Sketch man 2
Sketch man

Tipsar också om en inspirerande video från webbmästaren Joshua Davis. Vackert!

|

60-talet smyger sig på

Skrivbordet är överhopat av pennor och papper. I mitt huvud är det ungefär lika rörigt. Den här veckan är det många saker som skall bli klara och det är både spännande och stressande. Några logotyper, en bunt illustrationer i klassiskt seriemanér, skisser på handritade diagram och så några strikta och snygga ikoner till bruksanvisningar. Varierat så det förslår.

Här om kvällen satt jag och lekte fram ett manér som jag gått och funderat på länge men som inte kommit på pränt förrän nu. Vad tycks om hur 60-talet och allt ”Mad men”- tittande påverkat mig?


60s illustration man


Bookmark and Share

|

Skissboken

Efter gårdagens skissande så fick verkligen skissboken sig en revival. Att jag glömt bort hur härligt befriande och lekfullt det är att vara sitta och låta pennan och fantasin ta fart. Här presenterar jag några valda sidor ur aktuell skissbok. Blandade projekt och snabba teckningar.

Afrikanska_6768Akvarellpensel_6756Ateljé rävgången_6760Celler_6755Ebbot_skiss_6766Etta_6767Fjäril skiss_6762Flicka och sol skiss_6759Flicka_6769Färgpennor NB_6757Pappa Shulman skiss_6763RävgångenSkäggig man skiss_6765Smoking skiss_6764Vattendropp_6749

|

Skiss och slapp i Riga

Så fick vi oss några dagars slappande Elin och jag. Riga var målet för vår resa och 10 år som gifta var det som vi firade. Sköna dagar med långa promenader i gamla Riga där jugend möter 1400-tal som möter 2000-tal. Vackert och pompöst och mysigt. Som småbarnsföräldrar njöt vi av att sitta länge på caféer och bara läsa och rita. Att få prata med varandra och faktiskt hinna till slutet av meningen utan att uppmärksamheten dras mot något annat kändes ovant och skönt. Några lugna dagar var bra för oss. Men kära nå’n så gossigt det var att krama om småttingarna när vi väl kom hem.

Skickar med en skiss över ett stort och vackert burspråk med vacker ornamentering.

Skiss Riga


Och så lite inspiration
Under resan läste jag flera reportage i den läsvärda tidningen Filter. De lyckas verkligen med att göra det mesta intressant och denna gång fastnade ett reportage om Sveriges kamp för ANC i mitt minne. Efter reportaget följde en lika läsvärd och sevärd annons. Det var Amnesty som tillsammans med byrån IKStockholm och okänd illustratör (Ser ut som Rithusets Mikael Eriksson, men jag hittar ingen info ... ) Bra är det i alla fall.

Amnesty annons

|