Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Livemåleri

nitton93 mattias käll 2 LR


Hemma igen efter två intensiva dagar i Stockholm. Min kompis Erik på inredningsföretaget nitton93 bjöd med mig på ett hejjans kul uppdrag. I den monter som de delade med Great Security (som jag gjorde grafisk profil åt för några år sedan) och Royal Streaming fanns en 8 meter lång vägg som de ville att vi fyllde med vår tolkning av retail. Så jag och min praktikant Judit gavs friheten att under två dagar måla live i vår konstnärliga bild av framtidens butik. Fram med penslar, kritor och en massa färg. Kul var det och kunderna slogs om att plocka hem väggen till sitt kontor. Arty farty!

Här är den skiss som jag gjorde innan vi satte igång:

nitton93 mattias Käll 6


Och här är lite bilder från hur det blev när vi väl satte igång och leka.

nitton93 mattias käll 3 LRnitton93 mattias käll 4 LRnitton93 mattias Käll 7nitton93 mattias käll 5 LR
nitton93 mattias käll 1 LR


Bookmark and Share

|

Platt konst

Min gamla konstskola firar 30 år och inbjöd till stor samlingsutställning. Jag trivdes finemang på skolan och ville gärna vara med i firandet. Snodde ihop en tavla som blev en slags karta, ett stycke land sett från himlen. Genom molnen. ”Ovan” fick tavlan heta och jag bad att få den monterad liggande. Och så blev det.

Massor av folk på vernissaget i lördags. Det var lätt 500 pers som trängdes på Länsmuseet och det var en härlig stämning. Jag var där med mina härliga familj och mina goa och livliga små grabbar gav väl inte precis utrymme den djupa konstupplevelsen prexis. Däremot ett trevligt återseende av gamla vänner och lite småprat mellan förmaningar i stil med att just den där skulpturen kanske man inte ska klättra på.

Här kommer några bilder från vernissaget och ett filmklipp som gick på tv.

Mattias tavla 1Mattias tavla 2
Vernissage

Se tv-inslaget om utställningen här.
Skärmavbild 2010-11-29 kl. 13.45.43|

Våryra i storformat

Vilken underbar söndag! Vi var ute i trädgården så gott som hela dagen igår. Solen sken och vi njöt i fulla drag av att värmen och våren äntligen är här. Barnen sprang runt, runt. Plockade pinnar, grävde lite i några jordhögar, gungade och hade superkul tillsammans. Grannarna letade sig också ut och några grannbarn kom förbi och lekte de med och snart hade vi bjudit in deras föräldrar på kaffe och satt på altanen, lapade sol, pratade och mumsade chocholate chip cookies. Livet visade sig från sin bästa sida!

Lagom till dess att krokusarna vågar sig fram igen efter en gedigen vinter så fick jag ett mail från en kompis. Han frågade mig för en tid sedan i fall han fick använda en av mina bilder att göra en förstoring av. Jag hade nästan glömt bort det när han nu skrev och berättade att tavlan var klar och kom på plats lagom till påsk. Den blev gigantisk! Kul!

Här är en länk till mitt blogginlägg då bilden var nytecknad.

Våryra tavla Snälls
Våryra NB

|

Collage

Inspirerad av Mary Emma Hawthorne gjorde jag några collage. Mera, mera! Älskar att klippa och klistra. Kanske kan jag kombinera det med måleri? Jag har gjort det förr, men nu var det längesedan och idag skulle det nog se helt annorlunda ut. Kul att försöka hitta nya uttryckssätt ... eller rättare sagt hitta tillbaka till mina rötter. Till hantverket.

Collage berg turkos LR
Collage berg beige LR

|

Frizon

Tillbaka efter semestern igen och idag kommer jag att vara på Frizonfestivalen. Först medverkar jag i en nätverksträff runt konst och att arbeta i ett kreativt yrke. Därefter medverkar jag i kvällsmötet klockan 19.00 och målar en jättemålning ”live on stage”. Hoppas att vi ses!
Besök festivalens hemsida här.
|

Man i landskap

Min lilla ateljé hemma i husets källare är överfull av saker då jag håller på att renovera ett förråd så när en kompis frågade om jag kunde måla en tavla till dem så blev tvättstugan till ateljé. Då avloppet inte fungerar helt och fullt fick jag evakuera mina tavlor när tvättmaskinen skapar tillfälliga översvämningar. Livet som konstnär är hårt och spännande.

Målandet gick i alla fall bra och vår kompis blev nöjd med sin ”Man i landskap”.

Tvattstugan IMG_5756
Man i landskap IMG_5762
Idag återupptäckte jag Jilian Tamaki. Hon gör fantastiskt fina illustrationer.

|

Formfrukost

Sustainable love heter ett konstprojekt med kvinnor dels från Kina och dels från Sverige. En miniutställning av detta projekt finns just nu på Kapitän Designstudio här i Örebro. De inbjöd tillsammans med Svensk Form till Designfrukost och ett möte med några av konstnärerna. Så i morse fick jag god frukost, möta spännande personer och höra intressanta berättelser om mötet mellan svenska och kinesiska kulturen och vår syn på hållbar kärlek.

Jag själv hade förmånen att vara i Kunming i Kina för några år sedan just på det kulturcentrum som var mötesplatsen i Kina för ovan nämnda konstprojekt. En unik kulturarena som jag blev djupt imponerad och inspirerad av. Åk dit vettja! Om inte så kolla i alla fall in deras hemsida: Galleri Nordica i Kunming, Kina.
|

Mer konst åt folket

Efter ytterligare en helg med mycket svampplockning sitter jag nu och tittar ut på det helt fantastiska färgspelet i lönnen utanför mitt fönster. September kan verkligen ordna till helt underbara dagar. En lunchpromenad kommer sitta fint.

Utsikt_4411_LR


Sålde i slutet av förra veckan några tavlor till en kompis. En som hade några år på nacken och en som gjordes för något halvår sedan och så en som blev klar kvällen innan han kom för att titta. Här visar jag två av dem och den tredje kan ni se under konst ”Kyrka 2002”.

Red Man_4408Buskage_4407

Nu finns jag med på illustrationmundo. En riktigt rolig sajt där ”illustration gets all the love”.

|