Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Ståhl fastigheter

Ståhl Popill Mattias Käll

Till BYN kommunikation och Ståhl fastigheter har jag tecknat ett collage. Ståhl ville visa att de har mycket att erbjuda - mer än du först ser. Det hela blev senare även en animation som Teknomedia producerade. Alltid kul att se sina illustrationer lyfta en nivå. Tack till Simon på BYN för ett kul jobb!

Kolla på filmen här: https://vimeo.com/75469169


Ståhl NB

Ståhl Popill still play

|

Animation illustration

Jag håller på för fullt med en film till Regionförbundet Örebro. Det är första gången som jag gör ett så stort animerat projekt och det känns superspännande. Vid min sida har jag Mats på Shepherd reklambyrå och produktionsbolaget Access. Så med deras hjälp kommer det säkert gå finfint.

I glädjeyran över att få hålla på med animerat så gjorde jag en liten fredagshälsning. Animerad så klart!

Skissboken-lever

Håller även på att klura på en ny hemsida. Det är väl på tiden att jag tar tag i det men när ska man hinna med allt?

Glädjs också över den inspirerande föreläsning som jag var på in onsdags tillsammans med Illustratörcentrum. Fick då träffa en förebild Stefan Hörberg från Rithuset. Han visade sina bilder och snygga animationer. Så skicklig! Träffade även Mulle Mecks skapare Jens Ahlbom och pratade barnböcker och illustration. Kul! Och så var Chris Lindgren där från Toca Boca. Genialiska barnspel med lek och lär utan tävlingsmoment som idé. De gör så snygga och roliga spel. En riktig dos med inspiration.

|

Uppmuntran

Idag behövde jag muntra upp mig själv lite. Har kört fast på ett jobb och behövde leka lite. Så här blev det då och med denna dans så önskar jag er alla en god start på 2013!

Gott-nytt-år

|

Skiss o fisk

Säg den rubriken ett par gånger utan att snubbla med tungan om du kan :-)

Satt i soffan framför TV:n och skissade lite i helgen. Spännande att se vad som kommer ur pennan när det bara är slött och gött. En indian, en boxande katt, en dam med linnéor på kappan. Skulle säker gå bra att göra gedigen psykoanalys av.


Skiss_2150Skiss_2149

När jag var ute på nätet och inspirerades så hamnade jag på en sida med denna goding. Animationen är ju bara för söt. Fiskarna följer din muspekare och så kan man mata dem genom att klicka. ”Görgullit!”. Här kan du fixa dina egna fiskar.

|

Totoro

Vår son Viggo har varit sjuk i helgen och jag tog tillfället i akt att byta ut en timme av Bolibompa mot lite kulturförkovring. För några år sedan så såg jag Spirited away tillsammans med en kompis och blev salig. Så vackert, annorlunda. Ett bildspråk, dramaturgi och symbolvärld långt bortom Hollywoods kulisser. Nu fick jag tillfället att tillsammans med en febrig liten kille se den underbara ”Min granne Totoro”. Den gjordes för 20 år sedan och tekniken har gjort att filmer ser så annorlunda ut idag. Filmen är makalöst vackert tecknad och tar oss med till en plats där barnens fantasivärld blandas med verklighet och religösa tankar. Viggo blev nog lika fascinerad som jag. ”Björnen... whaa” säger han och vill se mer och mer av när Totoro vrålar och barnen skriker. Låter kanske hemskt, men det är lycka!

Ett nutida projekt som knyter an till denna gamla, fantastiska film är ”The Totoro forest project” där några av världens bättre illustratörer samlas för att skramla in pengar till att rädda skog i Japan. Kolla in hemsidan för snygga bilder!

Här är min hyllning till Totoro och till höstens underbara färger.

Totoro_flicka

|