Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Instagram, the 60s och Amadeus

60-talets illustrationer har länge inspirerat mig, men jag har inte fått tillfälle att teckna så mycket i den stilen. Så nu har jag gjort några egna små provillustrationer och just idag har jag vågat presentera ett förslag för en kund där jag inspirerats av allt retrosnyggt. Får se om Equmenia går med på det eller om de väljer något av de andra förslagen. Givetvis vansinnigt snygga de med :-)

Under en tid så har jag plåtat med Instagram. Underbart underhållande liten foto-app till min telefon. Man fotar och publicerar. Får snälla kommentarer och gillanden av andra användare och så bli man glad. Genom appen så kom jag i kontakt med en makalöst begåvad holländsk illustratör, Mijke Coebergh som jag inspireras mycket av just nu.

Här kommer några smakprov på mina Instagramfoton av 60-talsbilder under arbete.

60s illustration

I förrgår var jag och Elin på Länsteatern i Örebro. De sätter upp pjäsen Amadeus. Underhållande och riktigt bra skådespeleri! Så härligt att få gå på teater igen. Det blir alldeles för sällan som föräldrar i en trebarnsfamilj. Jag har fått förmånen att via reklambyrån Liljedals teckna en liten marknadsföringspryl åt teatern. En Amadeus-mask som stansades ut så att den kunde användas som en riktig mask och delades ut lite här och var. Kul tyckte jag!

Här är några skisser samt det färdiga resultatet där vi ville få fram en känsla av antik linjegravyr plus lite modern färgläggning. Ungefär som teatern i sig - lite gammalt lite modernt i en fin och kul blandning.

Mozart mask gravyr m färg ljus 2 LR
Mozart mask linje m färgMozart linje lös m färg


Bookmark and Share

|

Color Nepal

Få saker ger sådan glädje som att ge bort. Allt blir bättre och större ju mer man delar med sig till dem som inte har.

För några år sedan var vi och hälsade på min frus kusin Ragnhild som arbetar med skolutveckling i Nepal. Hon gör en hjälteinsats i ett land så mycket fattigare och mer svåratbetat än Sverige. Nu är det längesedan vi var på besök i skolorna på bergssluttningarna men jag tänker på dem då och då och för ett tag sedan blev jag taggad att se om jag kunde få göra något för att hjälpa de barn som vi mött. Ragnhild och jag pratade lite och kom fram till att det nog skulle kunna fungera bra att köpa in konstnärsmaterial till skolorna. Pennor, papper, kritor och lite annat. Och här om dagen så fick jag en liten rapport om hur det gått. En sån härlig känsla att få se hur mitt lilla kan bli till något större hos någon annan.

Ragnhild skriver lite om hur det gick när hon arbetade med bild och det nya materialet i skolorna. Läs gärna mer i hennes blog.

”Vi började med att måla lite med färgkritorna jag köpt för pengar min "kusinsvåger" skänkt för just det ändamålet. De gillade det verkligen och jag hade fullt sjå att se till att inte kritorna försvann ned i väskor och fickor!”

”Bäst: Teckningarna som eleverna gjorde. De fick måla vad de ville under förutsättning att de inte använde blyertspennor men minst fem olika färger i sina bilder.”

Ingen_snorkr_ka_p_stillbildenKlass_2_st_darKlass_4_m_larSishuklassen_m_lar_lugnt_en_stundUndervisningsmaterial eller...


Bookmark and Share

|

Vindpinade båtillustrationer

Intensivt och innerligt. Många spännande projekt på gång i dagarna och jag försöker krama ur så mycket det går ur både penna, hjärta och hjärna. Får se hur långt det räcker. I morgon ska jag presentera mina tankar för en affisch till Svenska kyrkans ”Ung Mässa” och därefter hänger jag mig åt att skapa en tjusig profil åt Equmenias jättescoutläger. Och så en massa annat smått och gott förstås.

Tidningen Dagen bad mig härom veckan att illustrera två artiklar som handlar om unga och gamla i församlingarna. Man ville visa på allt gott som kommer ur mötet mellan generationer och att man kan berikas och lära sig av varandras olikheter. Jag tog fasta på att man gör någonting positivt tillsammans och i torsdagens tidning får gamla och unga bygga någonting tillsammans för att i fredagens tidning skjuta ut den färdigbyggda båten. Tillsammans i samma båt, bokstavligen talat.

Blyertsteckningar färglagda i Photoshop med snygg patina. Slitet är så fint tycker jag.

Dagen båt stor
Tillsammans Dagen Torsdag

Dagen tillsammans fredag


Bookmark and Share

|

Konsumentverket en bunt spenat och lilla jag

Härliga, ljuva sommartid går i varlig takt över till kalla morgonar med klar luft, så lätt och frisk att andas. Och kvällarna med sin kyla och blåsvarta stjärnbeströdda himlar. Det är också väldigt, väldigt fint.

Sommaren har varit så bra, så bra. Husvagnsturer kors och tvärs över landet. Bad i hav och sjöar. Kajak med smågrabbarna äta äpple med lilltösen och sola med frugan. Umgås med fina vänner och möte nya härliga människor. Så tacksam!

Innan sommaren så fick jag frågan från Konsumentverket om jag inte ville jobba lite för dem. De hade börjat sätta ihop ett material för vardagsekonomi för gymnasieskolan. Formgivningen skulle reklambyrån Spenat i Karlstad stå för och det gjorde mig ännu mer taggad. Jag hade inte arbetat tillsammans med dem tidigare men sett en hel del fina saker komma ut från deras kreativa verkstad. Så med spänning såg jag fram emot samarbetet.

Blyertsteckningar i collagestil med färgläggning i Photoshop fick det bli. Till det så lades vid formgivningen till ett klassiskt rutblocksmönster. Det hela blev till en färgsprakande och glad historia som kunden blev väldigt nöjd med. Så Spenat och jag suger i oss när Niklas på Konsumentverket säger att det här var det snyggaste som de gjort på flera år. Kul!

Här kommer några bilder från processen och från det färdiga resultatet. Spana in hela pdf-filen här.

Helsida o pantoneIMG_0859 LRIMG_0858
IMG_1242IMG_1243IMG_1244IMG_1245IMG_1246IMG_1247IMG_1248IMG_1249
68 Helsida


Bookmark and Share

|