Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Bröderna Krull i fast form

Det är någonting visst att få se sina bilder i pränt. I fredags kom en bunt av min första barnbok med posten. Och att få öppna den där lådan, lyfta upp 15 nypressade exemplar av Bröderna Krull och bläddra mig igenom de där sidorna som jag slitit så med. Det var skönt! Känner mig härligt nöjd med det hela och tror minsann att Sören & Anders samt Loka Brunn också gör det.

Bröderna Krull 2_LR
Bröderna Krull_LR


På fredag åker jag ner till bokmässan i Göteborg för att vara med när boken lanseras. Få hänga lite med förlagsfolket i montern och förhoppningsvis säga hej till några kollegor. Och så en knasigt kul grej - Loka Brunn har sett till att sy upp brorsorna Krull i helfigur. De ser helt galna ut och jag ska se till att få krama om dem riktigt ordentligt. Så kom till Egmonts monter på eftermiddagen. Då är jag nog där och så kan vi säga hej. Det vore kul!

Bröderna Krull dockor

Men innan bokmässan så ska jag och de andra på kreativa kontoret ta en avkopplande tur till just Loka Brunn. Slappa lite och inspirera varandra till nya stordåd. Och efter två års svettigt företagande kan man behöva lite bubbelbad.


Så kommer jag med några tips:
Superfina illustrationer i 60-talsstil från Darling Clementine
Och en vansinnigt snygg liten film.


|

Serieteckningar lockar till möten

Nu var det ett bra tag sedan jag tecknade serier. När jag höll på som mest så hade jag en helsida i ett ungdomsmagasin. En gång i månaden tecknade jag en serie, stoppade i ett brund C5-kuvert och skickade med posten till Jönköping. Det var tider det :-)

Denna gång var det min kontorskollega reklambyrån Blues & Backhand och deras kund Runö konferens som bad om mina tuschade linjer. Uppdraget var att ta fram bilder på deras fiktiva värdinna Clara och en tilltänkt kund som jag tror fick heta Christian. De två skulle finnas med i en mässmonter och annat marknadsföringsmaterial. Och i en första serie med de två så får man höra lite mer om Runö som konferensanläggning och så skojjar de till det lite på slutet.

Illustrationerna skulle dras upp i jätteformat och för att det inte skulle bli alltför tunga filer så tecknade jag allt i vektorgrafik. 2,5 meter höga och 2 meter breda bidde de till slut.

Det hela gav enligt kunden mycket positiv uppmärksamhet både från kunder och branschkollegor och Runö var därmed helnöjda med arbetet. Det värmer!


Illustration Clara färg
Illustration Clara svv
Illustration Christian
Illustration Serie RunöMonter Runö 1Monter Runö 2Monter Runö 3Monter Runö 4

Tipsar så om en fransk, vemodig och vacker animerad film. Titta här.

|

Illustration lockar läkare

Fryser om fingrarna och saknar kaffemaskinen som åkt på mässa. Gråtrist morgon som ska försöka vändas till kreativitet och stordåd.

Först vill jag bara visa en illustration som jag gjort åt Liljedal Communication. De fick i uppdrag av Landstinget i Örebro län att fixa en monter till en mässa. Den skulle locka fler läkare till vår fina stad och det expansiva universitetssjukhuset. Några tydliga symboler för Örebroregionen blandades med siluetter av läkare och patienter, människor och kaffekoppar till ett välkomnande och färgsprakande collage. Så nu får vi se om det ploppar in några nya förmågor på sjukhuset. Hoppas, hoppas.

Collage landstinget LR
Collage i tryck_ST_massa


Och så vill jag tipsa om nyupptäckta Øyvind Hovland och det underbara projektet som visar en snyggt fotograferad eller illustrerad samling om dagen.

|

Illustration till bokomslag

Frosten biter i gräset som nätterna och morgonsolen silas genom dimhöljda äppelträd. Vackra september är här och jag njuter av den kalla och friska luften. Det blir så lätt att andas nu.

Innan sommaren kom Marcus förlag och bad mig att ta fram bilder till två bokomslag. De vågade låta mig prova några gamla idéer som saknat lämplig kund. Så där är det ofta. Jag sitter och ruvar på lämpligt tillfälle och rätt kund för att få prova ett manér. Och så glad jag blir när det dyker upp.

En ny serie med bibelstudieböcker fick en framsida med ett Jesusansikte i mosaik. Och en bönbok för unga fick prova på mina Photoshopcolorerade blyertscollage. Kul tyckte jag! Böckerna kommer ut på bokmässan i Göteborg om några veckor.


Bibelstudier för alla LR
Framsidesillustration till Tom Wrights Bibelstudier för alla

Framsida collage rgb
Baksida och framsida till Gud, det är jag. Bönbok för unga.

|