Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Windy

Illustrationsprogram är i regel ganska dyra och avancerade. Ett rätt kul substitut som jag nyss hittade är Odosketch. Ett väldigt enkelt online-skissprogram där man enkelt kan skissa och sedan se processen. Här är en liten gubbe med blåst i håret. Ungefär så som jag ser ut efter morgonens cykeltur till kontoret skulle jag tro. :-)

|

Om att tänk vilt, fritt och över gränsen

Under lång tid har jag tänkt att jag skulle få med mig några kompisar på en resa till Dublin. Hade hittat en inspirationshelg för kreatörer då jag skulle få möjlighet att träffa några av mina gamla inspiratörer bl.a. James Jean och House Industries. Av olika orsaker valde vi att ställa in denna resa och jag försöker nu i stället unna mig lite inspiration på hemmaplan.

I fredags var jag på en vansinnigt spännande föreläsning som anordnades genom KRUT-nätverket som jag är en del av. För några år sedan startade sveriges första konstbyrå och jag kom ihåg att jag då tyckte att det lät spännande men har inte hört så mycket av det sedan dess. En av initiativtagarna var Linda Nordfors och henne fick jag nu förmånen att träffa och lyssna till. För mig som under en tid gått i funderingar kring inom vilka gränser man kan arbeta som illustratör och vad som är gränsern mellan konst och illustration och mellan konst och reklam så var denna föreläsning en riktig boost. Linda arbetar med konst utifrån konstnärliga perspektiv men ser efter idéstadiet till att hitta finansiärer bland de stora varumärkena. Hon kallar själv sin konstinriktning för Brandism och säger att ”Kommersialism har för mig varit vägen till konstnärlig frihet”. Snyggt, smart och spännande!

Och så var jag i gårkväll tillsamans med andra från Svensk Form hemma hos paret Lars och Ingela Agger. Ett väldigt rart, innerligt och kreativt konstnärspar utanför Örebro. Inhysta i den gamla skolan och i baptisternas gamla väckelsekapell skapar de teater, konsertkvällar, måleri, skulptur, fantastiska tankar och fantasier. Vi bjöds på hembakt bröd och te. Fick höra kapellets historia och lite om vad som händer där idag. Sedan visades vi runt i ateljéer och snickeri. Fantastiskt. Så vackert och vilka underbara människor.
Blev väldigt inspirerad av deras sätt att måla. Påminner på många sätt om mitt eget sätt att arbeta. Målar lite grand. Låter den stå några dagar. Målar lite till. Målar över allt. Målar lite nytt. Målar över lite grand och så plötsligt finns det där. Det där som man inte för sin värld skulle kunna skissa fram. Det händer där och då. Gudomligt. Vackert. Om att återanvända något gammalt. Till något nytt.

Agger_20090922208Agger_20090922204Agger_20090922200

|

Största saken jag gjort

När Regionförbundet Örebro sa att de ville förstora upp den mobil som jag tidigare ritat åt dem till att bli flera meter stor så trodde jag nog först att de skojade sedan att de inte förstod vilket jobb det skulle bli. Men de var fullt allvarliga och ville absolut att jag skulle lägga lite tid på att fixa något stort och häftigt till en stor inspirationsdag för regionens höjdare inom näringsliv, kommun, landsting och andra intresseorganisationer. Och maffigt måste jag säga att det blev! Arkitektkopia i Örebro hjälpte mig och fixade en aluminiumring som var tre meter i diameter och utskrifter som var från 9 cm breda till 140 cm breda. Vajjer, nylontråd, tejp, superlim, karbinhakar, blompinnar och klätterrep. Allt monterades på plats i anrika Club 700 mitt i Örebro. Sällan har en regions utvecklingsstrategi svävat snyggare!

Regionförbundets logotype och grafiska profil samt inspirationsbilden för RUS gjorde jag för övrigt under min tid på NPP reklambyrå.

Regionmobil_montage
Regionmobil
Mobil_club700

|

Moder jord i IKEAs tappning

Hur skulle jorden se ut om den kom från IKEA? Antagligen platt.

Reklambyrån Liljedal communication hade en annan bra idé då de bjöd in till ett seminarium med temat ”Hur IKEA lyckades med sin globala varumärkesprofil”. Jag fick visualisera ADns idé om en ihopmonterbar jordglob. Skisser levererades och reviderades, godkändes och blev till ett klart original. Illustrator var redskapet och resultatet blev uppskattat.


IKEA globen

Vill tipsa om Lars Sterner som har tecknat Lissabonfördraget som pekbok. Helt fantastisk idé! Dessutom snyggt genomförd. Kolla här. Sedan tidigare har jag sett att han även gjort pekbibeln (kanske fler böcker vad vet jag...)

En annan med väldigt roliga och smarta idéer är
Cristoph Nieman. Åtminstone kul för oss kreatörer.

|