Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Blomskiss med glöd

Höstgrått och trist. Försöker liva upp det lite med att prova att rita med glöd. Hittade en bild på en blomma från Vietnam där vi var för några år sedan. Ritade av den i Photoshop. Höstglöd skulle man kunna kalla den för, fast jag tror att det är en lilja.

Blommor_glod1_LR

|

Mer konst åt folket

Efter ytterligare en helg med mycket svampplockning sitter jag nu och tittar ut på det helt fantastiska färgspelet i lönnen utanför mitt fönster. September kan verkligen ordna till helt underbara dagar. En lunchpromenad kommer sitta fint.

Utsikt_4411_LR


Sålde i slutet av förra veckan några tavlor till en kompis. En som hade några år på nacken och en som gjordes för något halvår sedan och så en som blev klar kvällen innan han kom för att titta. Här visar jag två av dem och den tredje kan ni se under konst ”Kyrka 2002”.

Red Man_4408Buskage_4407

Nu finns jag med på illustrationmundo. En riktigt rolig sajt där ”illustration gets all the love”.

|

Måste få rita

I går målade jag hemma i ateljén. Härligt att få kliva ner i den svala källaren, lyssna på P1 och skvätta färg i ologiska mönster. Små lustiga krumelurer och färg som flyter ovanpå annan, torkad färg. Blir till vackra laveringar. Akryl som akvarell. Jag ska visa er snart hur jag menar. Men just nu, just nu sitter jag och pysslar med en rätt omfattande presentation som jag ska göra för ett företag på måndag. Kände då ett väldigt behov av att få rita lite. Det blev en liten gubbe.

Gubbe

Har suttit och tittat länge på Camilla Engmans bilder. De är så fina.

|

Husqvarna Diamond

För en tid sedan fick jag en illustrationsförfrågan av en kompis till mig. Hon jobbar bland annat med Husqvarna symaskiners GUI - användargränssnitt. Krångligt? Inte egentligen. Det betyder att hon håller bestämmer hur det t.ex. ska se ut på LCD-skärmen på en symaskin där man ställer in sömmar osv. Så att det blir tydligt, enkelt att förstå och så snyggt förstås. Husqvarna har under hösten lanserat sin senaste innovation: Husqvarna Viking Designer Diamond. Det är en superduperavancerad symaskin med brodyrfunktion maximum som har slagit försäljningsrekord. Det jag fick i uppdrag att lösa var att fixa små ikoner till skärmen. Ikoner som skulle förklara och förtydliga de olika funktionerna i symaskinen. Efter lite skissande ritade jag upp ikonerna i illustrator och gjorde sedan om dem till pixelgrafik för att fungera på symaskinens skärm. Här är en av bilderna som jag tecknade plus ett foto på symaskinen in action.

Husqvarna P102_2

Designer_Majestic_Hoop

|

Alexander Girard

Under ett besök hos min kompis Pelle i Linköping så fick jag syn på några små dockor som jag inte sett tidigare. Tyckte att de var så fina så jag tecknade en av dem ur minnet då jag åkte hem. Fick senare fram att mannen bakom dem heter Alexander Girard. Letade runt lite på nätet och hittade ännu fler dockor. Säg är de inte för söta! Blir sugen på att lära mig att teckna lika fint.


11302__dpAlexander Girard skiss

|