Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrum



Köp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Vågat scoutläger

Sitter på tåget mot Stockholm och ser morgonen gry. Gäspar lite och börjar längta efter en kopp kaffe. Idag ska jag upp och träffa en Brodén design och börja fila lite på snygga diagram och illustrationer till en bok som min förebild Mattias Klum fotograferat till och som hjälten Johan Rockström skrivit i. Känns hedrande att få finnas vid deras sida. Det som de gör är verkligen beundransvärt och det de kämpar för är så viktigt. Så om jag kan få vara med och väcka frågor och uppmana till handlande till förmån för djur och natur - då blir jag varm i hjärtat.

Något mer som jag blir varm i hjärtat av är scouting. När jag var liten så drog mamma iväg mig på ett stort läger ”Händer 1986”. Jag var egentligen för liten för att följa med men mamma var scoutledare och jag fick smyga med. Det var stort för mig. Nu några år och många läger senare, är det dags för ett nytt riksscoutläger anordnat av Equmenia. Till det hela ville de ha en grafisk profil med logotype och snygga och spännande illustrationer och jag var den lycklige som blev tillfrågad.

Efter ett antal skisser så kom vi fram till ett manér som skulle kunna passa dem bra och jag levererade underlag till affisch och hemsida. Tackar Nils Lyckander på Equmenia för förtroendet.


De tre första förslagen:
Equmenia Trampolin 60sEqumenia Trampolin mörkEqumenia Trampolin snäll

Det färdiga förslaget på affisch och logotype.
Equmenia Trampolin spännande


Bookmark and Share

|

Försök till att förklara Posten

Tidningskompaniet är experter på kundtidningar och skapar kundtidningar och magasin till en mängd fina varumärken. Jag har haft förmånen att få teckna förklarande illustrationer till dem några gånger. Det området är inte mitt främsta kunnande men jag ser en utmaning i att göra en komplicerad process så enkel och lättförståelig som möjligt.

Denna gång gällde det Clas Ohlsons leveranssystem till och från Insjön. Lite pilar och lastbilar, några tåg och en liten båt. Enkelt och tja, ganska lätt att förstå.

Posten Clas Ohlson illustration

Posten Clas Ohlson illustration NB 2


Bookmark and Share

|