Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Rent vatten i tankarna

Höstrusket håller på att gå över i vinter. Frosten biter i gräs och fallna löv och snart lägger sig isen på Hjälmarens svarta vatten. Längtar innerligt tills jag får plocka fram långfärdsskridskorna igen.

Och appropå vatten. Allt fler restauranger inser problematiken med vatten på plastflaska. En väldig logistik och mycket sopor som innebär en enorm påfrestning på naturen. Det svenska bolaget Water Concept arbetar med system som de kallar Thoreau som hjälper restaurangerna med att rena och kyla kranvatten och sedan tappa dem på snygga glasflaskor som sedan kan återanvändas gång på gång. Snyggare, miljövänligare och minst lika smakligt.

Blues and Backhand bad mig ta fram ett antal illustrationer som skulle hjälpa till att visa på alla fördelar med Thoreau. Ett collage i blyerts som sedan färglades i Photoshop fick famna allt gott.
Ett kul jobb för en trevlig kund!


WaterConcept kollibri
WaterConcept illustration 1

Tipsar också om en fin animation som jag hittade.

|

Returfilurerna på plats

Höstrusket gör ett uppehåll och jag hoppas på en korvgrillning med mina små pojkar i eftermiddag. Ska bli skönt att andas lite frisk höstluft – blandad med rök. Faktiskt.

Fick för om kring ett år sedan ett uppdrag som nu äntligen lanserats. Det var Kalmarsundsregionens renhållare som bad mig teckna några karaktärer åt dem och de barn som besöker deras återvinningscentraler. Det hela resulterade i returfilurerna som är en samling busiga djur som hjälper barnen att sortera rätt bland containrarna. Illustrationerna fick plats på skyltar som monterades på återvinningscentralerna och i en pysselbok som barnen får när de kommer på besök.

För mig som är nästan sjukligt intresserad av sopsortering och återvinning så kändes detta som det perfekta jobbet. Kul!

Katt_KSRR_helfigur

Här ligger några skisser i bakgrunden av de färdiga skyltarna. Dessa är ett axplock av 17 olika skyltar.

Katt_KSRR
Skata_KSRR
Lejon_KSRR
Panda_KSRR

Här är några sidor ur barnens pysselbok. Returfilurerna i sitt esse!


Pysselbok_KSRR_s1
Pysselbok_KSRR_s2
Pysselbok_KSRR_s3

Här kan ni titta på ett fint inslag som TV4 Kalmar gjorde från invigningen tillsammans med Eva Funck från Evas Superkoll. Kul!

|

Full koll på nycklarna

Att tappa bort nycklarna är lätt. Tro mig! Jag är inte så värst bra på att hålla koll på var jag sist la plånboken, nycklarna och nu senast glasögonen. De där glasögonen som jag fått börja med. Dem kan jag lägga precis var som helst. Och sedan inte minnas nåt.

Några som däremot håller bra koll på både sina egna och andras saker är PAAM systems. De hjälper företag att skapa system för att säkra hanteringen av olika objekt och med att skapa tillträde till tillgångar. Nu senast hjälpte jag dem med illustrationer till Nyckelhanteringsguiden. En diger faktabok som jag borde läsa noggrant :-) Om det nu hjälper ett fall som jag.

PAAM Nyckelguiden 1
PAAM Nyckelguiden uppslag

Tips om den begåvade illustratören Chris Silas Neal.
Och så dagens soundtrack med Tobias Fröberg

|

Hej på dig stök och bök

Håller som bäst på med en härligt kreativ fas i ett illustrationsprojekt för ORIA som tillverkar med ekologiska kläder. Ett spännande samarbete som ni förhoppningsvis snart ska få se resultatet av. Vi får se var det landar men än så länge är det färgpennor, akvarellfärg och tusch högt och lågt. Helt perfekt!

Kreativt skrivbord _LR

|