Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Dagen - Hjälpa eller stjälpa miljön

Tidningen Dagen skriver en artikelserie om miljö. Jag fick förmånen att teckna en bild åt dem som skulle visualisera två olika sätt att förhålla sig till naturen. Antigen ser vi oss som en del av skapelsen, mitt i naturen och bland djuren, eller så ser vi oss som satta över skapelsen till att förfoga över den precis som vi vill. Det senare anklagas ibland för att vara en av grunderna till de miljöproblem som vi har idag.

Hugga-Vattna

Artikeln publiceras i
DAGEN 20081120.

CollageOverMitti
Här är mina alternativa illustrationer som DAGEN fick välja på. Jag tycker att de valde den bästa :-)

|

Illustrationsmanér

Barnillustration är inte att leka med. Trots att man skulle kunna tro det. Jag tycker att det är klurigt, men väldigt, väldigt roligt. Fick uppmaningen av ett välrenomerat bokförlag som jag kontaktade att teckna ännu mer för att hitta fram till mitt personliga uttryck. Och det är inte helt enkelt. Jag tycker ju att så många saker är snygga. Det finns så många stilar att inspireras av. Allt är skoj.

Barn_4
Barn_3

|

Gospel i juletid

Gospelkören Joybells har under några år fixat en julkonsert för att samla in pengar till projekt för att hjälpa HIV/Aidsdrabbade. Jag fick förmånen att dra mitt strå till stacken genom att hjälpa till med grafisk form av affisch, flyers och annonser. Vill ni ha lite skön julstämning kombinerad med riktigt skönt gung så rekommenderar jag ett besök i Immanuelskyrkan i Örebro den 7 december.

Joy aff jul

|

Samtal i Stockholm

Tåget susar fram genom ett mörkt Sverige. Ljuspunkter kommer och försvinner snabbt igen. Jag reser mellan Stockholm och Örebro.

Det utlysta ämnet på eftermiddagens samtalskväll intresserade mig. ”Kan man vara både illustratör och konstnär?” För var går egentligen gränsen mellan konst och illustration? En fråga som jag själv ställt mig många gånger. Ämnet debatterades av Katarina Sjögren från Chrystal Palace, Jonas Kleerup från galleri Jonas Kleerup och Emma Åkerman som är illustratör och konstnär.

Illustrationens plats som någonting lite mindre fint än konst belystes och galleristerna förklarade svårigheter med att vara en trovärdig konstnär i fall man samtidigt arbetar med kommersiella produkter. Jonas Kleerup pratade om att vårda sitt varumärke och fundera över vilka eller vad man vill förknippas med. Han har själv ställt ut flera konstnärer som arbetar med illustration och kommersiella budskap bl. a. Dennis Eriksson som tecknar allt Halebops material. Han har även ställt ut Ragnar Perssons verk. En konstnär och illustratör som arbetar med tröjtryck, fanzines och måleri i en härlig blandning.
Emma Åkerman förklarade att hon inte hade någon klart uttänkt strategi eller mål med sin balansgång mellan konst och illustration. Hennes barnboksillustrationer och subtila konstteckningar har helt olika uttryck och jag tycker att hon lyckas väl med att bemästra båda uttrycksformerna.

En av sveriges intressantaste tecknare, Jockum Nordström säger sig själv vara konstnär och har en bakgrund som illustratör på DN. Och detta gav en tanke på att det kanske är mer accepterat inom konstvärlden att man arbetar som konstnär och illustratör, såvida man gör det för redaktionella texter. Men för att hålla fast vid den klassiska konstnärsbilden så sa Karina Sjögren, med ett litet leende att helst ska man som konstnär arbeta med konst och möjligtvis ha ett jobb på Pressbyrån eller som städare. Kanske återigen detta med trovärdighet. När man väl uttrycker sig så är det konstnärligt.

Själv så hoppas jag innerligt att jag likt Emma Åkerman ska kunna kombinera de två. Jag tycker att båda är väldigt roliga och har många beröringspunkter. Och faktiskt kan berika varandra.
|