Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Logistiklösningar under OS i London

Idrottsmän och kvinnor laddar för fullt inför OS i London. Laddar gör även UPS som sköter en hejjans massa logistik i samband med OS. I ett nummer av Postens kundtidning så skapade jag en karta för att visa på lite av de viktiga platser som finns och på vilka vägar som logostiken sker.

Kund: Spoon. Slutkund: Postens kundtidning Tempo. Teknik: Vektorgrafik

London OS Posten-UPS_1583_LRLondon OS UPS ill Mattias Käll
Bookmark and Share

|

En plirande liten gubbe


Integrationsbolaget NB

Liljedal communication och mina vänner Klas och Johan bad mig om hjälp med en illustration för ett tag sedan. De har en kund som heter Integrationsbolaget. De håller på med komplicerade tekniska system som gör krångliga saker enkla. Detta ville Klas visa med hjälp av en Baltazarinspirerad maskin. Allt skulle vara i lite retrostil och uppdraget var härligt lekfullt och barnsligt.

Så några skisser senare, några kurvor vektorgrafik, ett uns humor och lite skön programmering så kom min lilla plirande gubbe till att stå mitt i en härligt animerad liten värld. Mysigt inte sant?

Klicka här eller på bilden för att komma till Integrationsbolagets hemsida och se animationen.


Integrationsbolaget illustration Mattias käll

|

Sommarvärme och konstgräs

Sommarvärmen har äntligen börjat göra sig kännbar. Sol och ljumma vindar smyger sig in genom den öppna dörren till kontoret. Jag sitter och gungar till Yelle och laddar för att rita sista illustrationen till ett jättebokprojekt för Libris. Snart rullar den till tryck och sånt känns ju alltid spännande. Kommer att kunna visa bilder här inom kort.

Jag har tidigare visat på en del bilder som jag gjort för ÖSK och här kommer några till. Det är ett jättejobb som snälla Strateg gav till mig och det håller på under hela säsongen. Det tog ett tag innan vi hittade fram till manéret men nu känns det helt rätt. Akvarell, blyerts, Photoshop och Illustrator i en fin blandning.

Skärmavbild 2012-05-21 kl. 10.39.19

IMG_1788_LR

Skärmavbild 2012-04-04 kl. 11.27.02

Skärmavbild 2012-04-30 kl. 10.33.39

ÖSK Haddad Mattias Käll

ÖSK Wikström Mattias Käll


För er som vill följa mina vardagliga hyss som illustratör så finns jag på Facebook och Instagram där uppdateringarna sker lite mer dagligdags än här på bloggen.

|