Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Gas

En lång dag är snart till ända. Ska snart cykla hem i regnet och sen ska vi hämta husvagnen. Den står i en lada utanför stan, men nu ska den få ut och lufta sig igen. Längtar verkligen till semestern nu. Samtidigt så är det förstås väldigt kul att jobba, men just idag har det varit så mycket strul. Alla dessa program och en dator som haft en dålig dag. Blä, ibland önskar jag att jag bara satt med penna, papper och inget annat.

Jag tar hur som helst och visar upp några collage som jag gjort åt reklambyrån Clara i Karlstad och deras kund Svensk hamntidning. Denna gång var temat gas som drivmedel inom sjöfarten. Intressant och viktigt. Utvecklingen mot miljövänliga bränslen går framåt och det är på tiden.

Här är mina två förslag till byrån. Varav de valde den övre. Bra val tycker även jag så här i efterhand.

Svensk hamntidning gas rosablå LR2Svensk hamntidning gas skrap LR2

Tipsar idag om Shaun Tan och hans fantastiska berättelser. En i mitt tycke värdig vinnare av Almapriset.


Bookmark and Share

|

Kreativt kaos

Veckorna till sommarlov är inte så många och det är hel del spännande projekt ska landas innan jag får vila på vår toviga gräsmatta. Igår var jag till Karlstad och hade uppstartsmöte tillsammans med reklambyrån Spenat och Konsumentverket. Undervisningsmaterial i privatekonomi ska de bli! Låter knastertorrt, men vi ska få det att brinna!

Denna vecka är det konfirmationsmaterial till Marcus förlag som gäller. Känns makalöst spännande men jag känner mig samtidigt lite stressad då det ligger ett digert jobb framför mig. Jag har belamrat vårt gemensamma arbetsbord och det är nu fyllt med härliga små pappersbitar som kan bli något stort!

IMG_0585

Idag tipsar jag er om Olof Hajek. Finfina bilder.


Bookmark and Share

|

På tunn lina

När jag var sisådär fjorton femton år så gick jag på kvällskurs i akvarellmåleri. Inte den vanligaste sysselsättningen för tonåringar. Men jag tyckte att det var riktigt mysigt att sitta och lavera och konversera tillsammans med medelålders kvinnor som älskade att måla blommor. Kaffepaus med skinkmacka och rökpaus för den darrhänta kursledaren.

Nu så fick jag tillfälle att plocka fram min akvarellåda igen och måla några skira blomster. Försökte att tolka dem med fart och kraft. Snabba linjer. Stänk och skvätt. Allt till förmån för Kvinnohuset och kampanjen En annan mamma som hjälper de som behöver det bäst. Strateg var byrån och Yvonne var AD. En förmån att få hjälpa till!

Blommor akvarell_6779Kvinnohuset blommor akvarell 2Kvinnohuset blommor akvarell

Dagens tips går till inspirationssajten booooooom som alltid visar helt fantastiska saker. Bra urval och bra blandning.


Bookmark and Share

|