Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Lov och pris

För ungefär ett år sedan inleddes en intensiv period med formgivning och illustration av konfirmationsmaterialet Vägens folk som jag skrivit om tidigare här. Det var en fantastisk resa och jag hade väldigt roligt under tiden som arbetet varade. Förlaget gav mig stor frihet, texterna var välformulerade och genomtänkta och innehållet och känslan man ville förmedla med boken var någonting som jag kunde stå bakom.

Och så igår var det dags för någonting så spännande som diplomutdelning för sveriges finaste böcker 2011. Overklighetskänslan och glädjen var total när mitt namn lästes upp på Kungliga biblioteket och jag motta pris för fin formgivning i samma rum som finheter som Nina Ulmaja, Jesper Waldersten, Lena Sjöberg och många andra idoler. Det hela var väldig högtidligt och trevligt. Jag känner mig hedrad och väldigt glad … och lite nervös … tror att det syns på den här videon som Marcus på Marcus förlag skickade till mig.

Skärmavbild 2012-03-30 kl. 11.31.03

Här står jag med en sne fluga (lurigt att få den att sitta rakt) tillsammans med Magnus Sternegård som är en av författarna.


mattias&magnus LRDiplom LR

Motiveringen lyder: ”Hur berättar man om kristen tro för unga människor? Så här! Lekfullt och respektfullt på samma gång. En lyckad förening av typografi, bild och lånade uttryck som lockar till en spännande resa i konfirmationens spår. Allt annat än en vanlig lärobok!”


Vill ni läsa mer om tävlingen så gör ni det här och vill ni köpa boken så gör ni det här.

|

Livemåleri

nitton93 mattias käll 2 LR


Hemma igen efter två intensiva dagar i Stockholm. Min kompis Erik på inredningsföretaget nitton93 bjöd med mig på ett hejjans kul uppdrag. I den monter som de delade med Great Security (som jag gjorde grafisk profil åt för några år sedan) och Royal Streaming fanns en 8 meter lång vägg som de ville att vi fyllde med vår tolkning av retail. Så jag och min praktikant Judit gavs friheten att under två dagar måla live i vår konstnärliga bild av framtidens butik. Fram med penslar, kritor och en massa färg. Kul var det och kunderna slogs om att plocka hem väggen till sitt kontor. Arty farty!

Här är den skiss som jag gjorde innan vi satte igång:

nitton93 mattias Käll 6


Och här är lite bilder från hur det blev när vi väl satte igång och leka.

nitton93 mattias käll 3 LRnitton93 mattias käll 4 LRnitton93 mattias Käll 7nitton93 mattias käll 5 LR
nitton93 mattias käll 1 LR


Bookmark and Share

|

Swoosh

När reklambyrån Strateg frågade om jag ville vara med och teckna för Örebros allsvenska fotbollslag ÖSK så var beslutet enkelt. De ville skapa konst! Kul att få arbeta tillsammans med en härlig och kunnig arbetsgrupp på byrån och spännande att få arbeta med ett så bra klubb som ÖSK.

Tanken med bilderna är att gestalta matchglädjen och farten i fotbollen. Jag har arbetat med blyertsteckning som jag färglagt i Photoshop tillsammans med lite akvarellstänk och en del element från Illustrator. En härlig mix. Under säsongen kommer jag göra ett tiotal porträtt på olika spelare ur truppen och först ut är nyförvärvet Tobias Grahn. Han hamnade också i årets reklamfilm. Titta och njut!ÖSK Grahn_1595 LRMattias Käll ÖSK Grahn


Bookmark and Share

|

Vernissage

Vernissage

Fick en vernissageinbjudan med posten igår. Jag ska få diplom för fin form och illustration. :-) Känns riktigt seriöst. Kom gärna ni också.

För att läsa mer om spektaklet så kolla in Svensk Bokkonsts hemsida.

|

Snurrigt och härligt

Full fart. Ingen rast och ingen ro. Funderar på hur jag ska ta mig igenom mars månad egentligen. Men jobbar jag mycket nu så kan jag kanske vara ledig lite mer i sommar. Det vore najs! Redan nu skiner solen och jag märker att jag helst bara vill sitta ute på en äng och skissa, fika och klättra i träd med mina barn.

I går fick jag rita några fåglar. Lövsångare, bivråk, fiskgjuse och stadsduva. Testade två olika manér och här får ni se varianterna av lövsångaren.

Lövsångare handritad_LRLövsångare_LR

Och så här ser det ut på mitt skrivbord just nu. Härligt och rörigt!

Klipp och klistra


Bookmark and Share


|

Skisser

Vår och sen vinter och förhoppningsvis vår snart igen. Just nu finns det makalöst mycket att göra och jag är mitt upp i två spännande bokprojekt. De är ganska skilda till sin karaktär och manér men båda får mig att bli glad. Kommer att berätta mer om dem inom kort.

Igår hade jag ett spännande samtal med Pekka Mellergård inför ett reportage i tidningen NOD. Samtalet kretsade kring mitt skapande och gränsen mellan illustration och konst. Vilken är skillnaden? Bör det finnas en skillnad? Är jag konstnär eller illustratör? Kanske båda?

Inget stort projekt att visa idan men några bilder ur skissboken kan jag bjuda på. Varsågoda!


16 horsepower
Sketch man 2
Sketch man

Tipsar också om en inspirerande video från webbmästaren Joshua Davis. Vackert!

|