Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Skissboken

Efter gårdagens skissande så fick verkligen skissboken sig en revival. Att jag glömt bort hur härligt befriande och lekfullt det är att vara sitta och låta pennan och fantasin ta fart. Här presenterar jag några valda sidor ur aktuell skissbok. Blandade projekt och snabba teckningar.

Afrikanska_6768Akvarellpensel_6756Ateljé rävgången_6760Celler_6755Ebbot_skiss_6766Etta_6767Fjäril skiss_6762Flicka och sol skiss_6759Flicka_6769Färgpennor NB_6757Pappa Shulman skiss_6763RävgångenSkäggig man skiss_6765Smoking skiss_6764Vattendropp_6749

|

Jorden runt med posten

Nu är äntligen våren här och igår eftermiddag fick jag ta min minsting Sonja med mig ut på promenad. Vi tog en lång tur i Oset vid Hjälmarens västra strand. Landade med kaffe och skissblock på Naturens hus. Solen sken och livet var helt underbart. Mer sånt!

Postens kundtidning Nyhetsposten fick även detta nummer en förklarande illustration. Denna gången var det deras internationella distributionssystem Direct Link som skulle visualiseras. Dan, AD på Tidningskompaniet kom med en noggrann brief och då var resten inte så knepigt. En jordglob med svävande paket och lastbilar i vektorgrafik por favor.


Jordglob Nyhetsposten
Posten Direct Link i tryck
Jordglob NB nyhetsposten

Tipsar idag om den superbegåvade Keetra Dean Nixon. Snygg typografi och konst i en fin blandning.

|

Illustrationer till Linas matkasse

För mig som småbarnsförälder så är de färdigkomponerade recepten och matkassarna någonting som lockat länge. Och för någon vecka sedan fick jag tillfälle att sätta mig in i det hela på nära håll. Linas matkasse ringde mig och bad om hjälp med att visualisera hur det går till när man beställer en kasse full av bekvämlighet.

Jag gjorde några skisser och de fastnade för ett av manéren. Beställa med några klick, komponering av smaskiga och braiga recept, leverans direkt hem till dörren och så till sist är det dags att njuta av något hemlagat och gott. Så smidigt!

Illustration Linas matkasse 2
Illustration Linas matkasse 1


Här nedan ser ni några av mina skisser.

Linas matkasse skiss
Linas matkasse illustration 1Linas matkasse illustration 2Linas matkasse illustration 3

Stort tack till Linas matkasse för ett kul uppdrag! Och nästa måndag kommer första kassen hem till min dörr. :-)

Kolla gärna in på Linas facebooksida.

|

Svensk handikapptidning

Min morfar som var bonde och snickare brukade säga att man fick fuska där det inte syns. Ett bra trix som jag som före detta perfektionist och gärna tyr mig till. Men att fuska på det sätt som den här artikeln handlar om tror jag inte att han menade. Här handlar det om att roffa åt sig pengar ur bidragssystemet. Svansk handikapptidskrift ringde mig och bad mig illustrera en artikel som uppmärksammade det tunga faktumet att var tionde utbetald assistanstimma borde aldrig blivit utbetald. Detta kostar samhället två miljarder per år. Helt makalöst! Klart att de som bör få sin assistans skall få den. Verkligen! Men här handlar det om människor som spelar sjuka och förlamade på bekostnad om de som verkligen är det.

Ett digitalt collage får visualisera röran och kaoset.

Illustration rullstol

Sv handikapp i tryck_6728
Sv handikapp NB_6728
Illustration rullstol grovIllustration rullstol tio procent
Då två sista bilderna är två tidiga skisser.

Dagens tips leder er till Jason Munn som är en begåvad grafisk formgivare och illustratör med skarp hjärna. En favorit sedan länge.

Och så blir jag glad om ni gillar mig på Facebook. Då får ni mina nyheter rakt in på er egen Facebook sida. Tackar.

|

Det finns mer att se

Så kom det sig att jag gjorde lite grafisk form igen. Det är ju inte så ofta nu förtiden som jag gör det men nu var det skoj. Två utbildningar ville samannonsera och kom glädjande nog till mig. Jag fick möjlighet att fortsätta utforska spåret med digitala collage med analog känsla. Klipp och klistra i Photoshop är nästan lika skoj som äkta sax och riktigt papper.

Dagen TeenChallenge 98x255 LR
Dagen TeenChallenge NB LR


Ett gediget letande bland gamla söndagsskoleplancher och bibelteckningar gav detta resultat. Här tar Bibelpersonligheter och tar ett steg ut ur Bibeln i en uppmaning till ungdomar att ta steg ut i världen och göra bra saker. Tack till Teen Challenge och Götabro för trevligt samarbete!

Dagens tips leder er till David Sparshott. En händig frihandstecknare från London.

|