Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Packat och klart

Underbart! Nu har vi äntligen flyttat, kartongerna är uppackade till hälften, nya kaffemaskinen invigd och nya utsikten lockar. Vi är tillbaka på norr och lagom till islossningen får vi närheten till de sköna promenadstråken i Rynningeviken.

Nu delar Kersti och jag lokal på gamla regementet med tre andra egenföretagare. Johan Andersson, en go copywriter med företaget Blues and Backhand. En skön grafisk formgivare, Gustav Enebro med företaget Karl Gustav Design och så härliga Mats Dernánd med företaget Shepherd reklam. Verkar synnerligen lovande!

Hela regementsområdet är kreativt med bland annat ett par musikstudios, två reklambyråer, en teaterlada för Länsteatern, teater Martin Mutter, ett litet kafé och Örebro konstskola där jag gick för några år sedan. I det hus som vi sitter i på Beväringsgatan 9B så finns Örebro konstnärers kollektivverkstad och Örebro läns grafikgrupp där jag är medlem. Nära till keramikugn, bandsåg, och screenverkstad. Mumma för en så’n som jag. Om ni vill hälsa på i kreativitetens vagga så titta på kartan här. Kaffe och kaka utlovas.

Och så lagom till påsk tar jag lite ledigt och tänker pyssla om min lilla familj i solen. Åter i tjänst 5 april.


Nya lokalen färg
Mattias på nya kontoret

|

Hur får man en sopstation att bli snygg?

Atleverket i Örebro tar hand om vårt avfall. Från början var det hela bara en enda stor soptipp som växte till ett sopberg, men så förstod vi alla att så kunde det ju inte fortsätta. Så började vi sortera våra sopor och idag är Atleverket en otroligt spännande anläggning med bl. a. stor kompost och gasproduktion.

Örebro kommun erbjuder skolungdomar att komma dit för att lära sig mer och till sin hjälp har de snart tre skyltar som jag fått vara med och ta fram. Det hela rör sig om att på ett tydligt och snyggt sätt beskriva de avancerade processer som finns på Atleverket. Detta gjorde jag med hjälp av illustrator och tydliga, klara färger. Försökte göra det hela snäppet snyggare än vad det är i verkligheten ;-)

Atleverket deponiAtleverket våtmarkAtleverket luftade dammenVill också passa på att promota ett människovänligt skoföretag. TOMS shoes ser till att för varje par skor som de säljer så ser de till att ett barn i sydafrika eller sydamerika också får ett par nya skor. Genialiskt och underbart med företag som ser värdet i att företagande också kan gynna andra än ägaren. Så önskar jag att mitt företag ska få funka!

Kolla gärna in deras En-dag-utan-skor-sajt. 8 april tänker jag gå utan skor!

|

Utarmning och bistånd

Dagen återkommer med jämna mellanrum och med ständigt intressanta artiklar att illustrera. Denna gång rörde det sig om motsättningarna mellan biståndspolitik och handelspolitik. Allt för ofta är det så att ett bistånd till ett land blir som en droppe i havet när man ser vad handelspolitiken eller jordbrukspolitiken gör mot samma land. Problemet har uppmärksammats under några år och EU utreder problemet.

Min tolkning av det hela blev ett träd med rötterna i Afrikas kraftiga mylla, men där frukten i Europa-trädkronan bara till viss del kommer Afrika till del. Någon vattnar trädet medan andra äter upp frukten. Någon delar med sig och andra behåller allt för sig själva.

Läs artikeln från DAGEN här.


Afrikas frukt NBAfrikas frukt_LR

Och så ett litet tips om en lattjo sida för oss som älskar att stänka digital färg omkring oss. Ta en titt på det här tjusiga måleriprogrammet från Escape Motions.

|

Modeillustratör för en dag

Så kom då de gamla krokilektionerna väl till pass. Eller som Marcus Birro sa på säsongsavslutningen av På spåret ”Jag visste att de gamla nobelpristagarna skulle komma och kyssa mig på kinden en vacker dag” Ja, alltså appropå gammal kunskap som plötsligt kan vara bra att ha. Byrån Think Happy Thougts bad mig göra modeillustrationer till Krämaren – ett köpcentrum här i stan och så hör jag mig själv tacka ja. Jag som aldrig tecknat mode. Det hela var galet och väldigt roligt!

Snabba linjeteckningar och akvarellstänk fick samsas med snygga foton tagna av min kompis Johan Dalhäll. Fick pryda både annonser, skyltfönster och webbplats.


Modeillustration_KvinnaModeillustration_Man
Modeill_Kvinna_NB
Modeillustration_6646Modeillustration_6643Modeillustration_6652Modeillustration_6632

Skickar med ett litet bonusklipp från den helt enkelt fantastiska videon från OK GO. En bra låt och ett beprövat koncept som är otroligt väl genomfört. ”Away from the computerproduced-crap-stuff!”


|

Collage vid vatten

Jag som trodde att den här veckan skulle bli lugn. Så fel man kan ha. Många roliga jobb och spännande kontakter fyller min vecka. Mina uppdrag spänner sig över pedagogisk visualisering av en återvinningscentral till kreativa modeillustrationer till skyltningen i ett av stans köpcentrum. Bredd var bara förnamnet!

För några veckor sedan fick jag ett samtal från Sara på Karlskoga kommun. Hon ville få hjälp med att lätta upp en komplex skrift och manéret för att visualisera två kommuners samlade verksamhet och vision för framtiden känns ganska sjävklart – collage. Vi satte oss ner och spånade på vad bilderna kunde innehålla, så fick jag ett antal färger att utgå från och sedan var det bara att sätta igång och leka! Vektoriserade siluetter varvades med hederligt akvarellmåleri och fotografi i Photoshop. Och det är klart att omdömet från kommunledningen värmde – ”Bedövande vackert!”


Karlskoga_6618_LRKarlskoga_6615_LR
Karlskoga_6617_LRÖP_Framsida_LRÖP_Transport_LRÖP_Kultur och fritid_LRÖP_Boende och vatten_LRÖP_Teknisk_LR

|

Pappersarbete, typografi och trädmusik

Under arbetet med manérprov för en kund så gjorde jag det här klippet. Rosa och grönt var deras önskefärger. Manéret vart till slut ett annat men jag tyckte att den här blev så fin att jag inte kunde skiljas från den. Kanske har jag användning för den någon gång. Sparar den här så länge.

Utbildning_1

Ibland hittar jag kreatörer som tänker på ett så härligt, lekfullt och inspirerande sätt. Som gör verklighet av de där sakerna som jag bara tänker att man skulle prova någon gång. Den här gången är det Diego Stocco som tänjer på gränserna.

Diego Stocco - Music From A Tree from Diego Stocco on Vimeo.Passar även på att tipsa om Linzie Hunters lekfulla typografi. Underbart fint.

|