Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Vägens folk no 2.

Mattias Käll illustration fall NB


Lagom till semestern så landade ett paket med tunga böcker på mitt skrivbord. Det var andra upplagan av konfirmationsmaterialet Vägens folk som kom från tryckeriet. Några nya illustrationer och lite uppdaterade övningar och annat pillerill. Så kul att det rullar på och att så många vill använda sig av boken. Tack igen till författarna Skander Kurtin och Magnus Sternegård och tack till Marcus förlag.

Läs mer om första upplagan här.
Läs om när boken fick pris i Svensk bokkonst här.
Köp boken här.

Mattias Käll illustration falla

|

Festivalen Frizon

IMG_1959

Festivalen Frizon fortsätter att fascinera mig och många, många andra. I över tio år har den dragit ungdomar från hela landet till att inspireras, samtala, lyssna på massa musik, idrotta, be …

I år fick jag återigen fixa med det grafiska och det blev dans som fick visualisera årets tema ”Kroppen”. Nu har häftet kommit från tryckeriet. Jag gjorde en grundform och illustrationer och Judit hjälpte mig med all formgivning. Titta på videon för att se hur tjusigt det bidde.|

Press på mig

Ett kul undantag i vardagslunken - Fredrik Wass intervjuar mig för tidningen Cap och Design om mitt användande av Pinterest.

Följ gärna mina pins här

Mattias Käll i Cap&Design

|

The Human Quest

The human quest book


Det är lika bra att jag erkänner det. Det här är ett av de uppdrag som jag är absolut stoltast över att få vara en del av. Mattias Klum har länge varit en förebild och hans fantastiska foto och film är väldigt inspirerande. Så när formgivaren Karin Brodén ringde och frågade om jag ville illustrera till en bok med Mattias Klums bilder kändes det nästan overkligt. Mattias ville tillsammans med Johan Rockström Stockholm Resilience Centre skapa en bok som öppnade våra ögon för den nya era som vi är på väg in i - antroprocen. Vi människor påverkar vår jord mer än någon annan kraft på jorden. Detta ger oss väldiga möjligheter men också ett väldigt stort ansvar. Vi måste förändra vår livsstil till en hållbar livsstil där vi anpassar oss till de förutsättningar som jorden ger oss. Vi måste förhålla oss till jordens möjligheter och begränsningar och Johan Rockström har formulerat nio mätbara gränsvärden. Dessa ”Nine boundaries” är nu vedertagna gränsvärden som kan hjälpa oss att förstå hur vår planet mår.

En av mina favorittidningar - Magasinet Filter gjorde i senaste numret ett fint reportage om Mattias och hans arbete. Där förklarar han engagerat om detta och mycket annat.

Boken blev väldigt vacker och Karin, Mattias, Johan och alla andra har gjort ett fantastiskt arbete. Så vill ni ha en vacker och viktig tegelsten så köp den på Adlibris som tryckt bok eller som e-bok.Mitt uppdrag var att snygga till diagram. Låter kanske inte så kul, men det var det. Här kommer några av de som kom med i boken.

The Human Quest ill 6

The Human Quest ill 5

The Human Quest ill 3

The Human Quest ill 1

|

Illustration om nätverkande

Skärmavbild 2012-06-04 kl. 08.06.59

Att illustrera till tidningar är något av det roligaste jag vet och när tidningen Dagen hör av sig så blir jag alltid lika glad. Det var längesedan jag hade möjlighet att tacka ja till ett jobb men nu så var det äntligen dags igen.

Den här gången skulle artikeln som jag skulle illustrera handla om nätverkande och kristna nätverk. Jag läste igenom artikeln, skissade lite och fick ganska snabbt godkännande på en av mina idéer. Jag ville teckna upp olika flera människor med olika intressen som finner varandra genom olika nätverk. Kanske är de långt ifrån varandra geografiskt men kommer nära genom sitt intresse och sin passion.

Stort tack till Josefin Casteryd på Dagen för trevligt samarbete.

Skärmavbild 2012-06-04 kl. 08.05.52
En första skiss

Skärmavbild 2012-06-04 kl. 08.06.05
Den färdiga illustrationen

Skärmavbild 2012-06-02 kl. 09.20.14

bild
Och så här såg det ut på Dagens hemsida

|