Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Många världar

Det är något visst med böcker. Så fysiskt. Visuellt starkt. Att sitta och bläddra i en snygg bok med stora bilder. Att få reda på någonting nytt genom att läsa några sidor i en faktabok. Att få förflyttas till en annan värld, en annan plats och få ta del av en mordgåta, en kärlekshistoria, ett äventyr. Webben i all ära, men böcker har något som inte datorn kan ge.

När Bibliotek i Värmland ville fixa till en ny webbplats så anlitade de reklambyrån Clara i Karlstad och få fick jag vara med på ett hörn. Bakgrundsillustrationer som visar på delar ur den värld som böcker kan föra dig in i. Ett inspirerande blyerscollade färglagt i Photoshop.

Skärmavbild 2011-06-29 kl. 09.50.10


Här kan ni se en liten taffligt gjord film om illustrationen:Hoppas att ni alla snart får vila på en gräsmatta, på en strand eller i en hängmatta. Och kanske läsa en bok. Glad sommar!


Bookmark and Share


|

Vänta vackert

Reklambyrån Strateg ringde mig och frågade i fall jag inte ville vara med och teckna åt Tåg i Mälardalen. Och det tackar man väl inte nej till. Inte jag i alla fall. Tyckte att det lät ungefär lika kul som det faktiskt blev. Moderiktig illustration med mycket swosh bjuder jag nu Mälardalens resenärer på. Tack till Yvonne på Strateg för ett kul jobb!

TiM Kvinna vid biljettapparat
Tåg i Mälardalen_0786
Mälardalen 716
En tidig skiss.

Idag är det blyertstecknande åt Konsumentverket och byrån Spenat för hela slanten. Kul och intensivt! Här visar jag en teckning som snart ska scannas och färgläggas.

Mailman_on scooter

Och så ett tips: Ta en titt på denna makalöst fina stol. (via Colossal)


Bookmark and Share

|

Plus

Åh , den här helgen var helt underbar. Vi var en bunt pappakompisar som tog våra barn till en stuga mitt i skogen. Vandrade, fiskade, badade och bastade. Härligt! Fotade en hel del och la upp en av bilderna på Instagram. Kolla gärna där. Ni kan även följa mig och lite vardagligare funderingar kring livet som illustratör på min Facebooksida.

För någon vecka sedan fick jag i uppdrag att teckna åt tidningen Dagen. De höll på med en artikelserie i två delar kring församlingar som går samman. Problem och möjligheter. Med fokus på glädjen ville de att jag skulle göra två olika illustrationer på detta tema. Jag lämnade några skisser och manérförslag. De valde de två översta och blev nöjda och glada.

Kyrkor går samman träd liten HR
Kyrkor går samman ruff LR
Kyrkor går samman fin LR

Idag ska jag göra slutklämmen på Frizonhäftet, fortsätta arbetet med Vägens folk och göra några snygga diagram. Och helst lite till :-)

Passar på att tipsa er om Vanessa Brantley Newton som gör retroinspirerade barnboksillustrationer. Så fina! Även Meg Hunt får mig att längta efter att sitta på sängkanten och läsa spännande sagor för mina pojkar.


Bookmark and Share

|