Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Ännu ett jobb i hamn

Ja, ja det blev en ordvits i rubriken. Jag delar lokal med en som är uppvuxen nära Borås och jag är pappa och över 30 år. Då får man ordvitsa!

Reklambyrån Clara bad mig illustrera åt deras kund Svensk hamntidning och det gjorde jag ju så gärna. Akvarellsplashcollage kändes som ett givet manér. Gav dem ett par alternativ och de fastnade för den översta. Kul jobb!

Collage 4_LR
Collage 3_LR
Collage2_LR
Collage_LR

Solen skiner och jag slits mellan att längta ut och att längta till jobbet. Jag har en massa kul saker kvar att rita innan jag får husvagnssemester. Har precis avslutat layoutandet av Frizons festivalhäfte tillsammans med min kompis David och kastade mig därefter in i ett drömprojekt. En barnbok ska illustreras. Berättar gärna mera om en stund.

Och så lite inspiration - asiatiska influenser
Tatsuro Kiuchi - Superduktig japansk illustratör
Jon Han - Snygga ytor och linjer

|

Skiss och slapp i Riga

Så fick vi oss några dagars slappande Elin och jag. Riga var målet för vår resa och 10 år som gifta var det som vi firade. Sköna dagar med långa promenader i gamla Riga där jugend möter 1400-tal som möter 2000-tal. Vackert och pompöst och mysigt. Som småbarnsföräldrar njöt vi av att sitta länge på caféer och bara läsa och rita. Att få prata med varandra och faktiskt hinna till slutet av meningen utan att uppmärksamheten dras mot något annat kändes ovant och skönt. Några lugna dagar var bra för oss. Men kära nå’n så gossigt det var att krama om småttingarna när vi väl kom hem.

Skickar med en skiss över ett stort och vackert burspråk med vacker ornamentering.

Skiss Riga


Och så lite inspiration
Under resan läste jag flera reportage i den läsvärda tidningen Filter. De lyckas verkligen med att göra det mesta intressant och denna gång fastnade ett reportage om Sveriges kamp för ANC i mitt minne. Efter reportaget följde en lika läsvärd och sevärd annons. Det var Amnesty som tillsammans med byrån IKStockholm och okänd illustratör (Ser ut som Rithusets Mikael Eriksson, men jag hittar ingen info ... ) Bra är det i alla fall.

Amnesty annons

|