Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Mönster och migration

Åsikter och synen på dem förändras med tid och rum. Detta skriver Håkan Arenius om i en artikel i tidningen Dagen. De frågade i fall jag kunde försöka tolka artikeln och det gjorde jag så gärna. Här är min bild av människor som förflyttas, möts, byter tankar och värderingar.


Förändring flyg LR

|

Lürzers Archive annons

Inför lanseringen av Lürzers archives katalog med duktiga illustratörer ombads jag medverka med en bild i deras annonsering. De ville ha arga barn som bröt arm. Jag har inte riktigt förstått hur de egentligen ville att bilden skulle se ut, men de har i alla fall godkänt den här bilden. Den kommer att finnas med i ett collage av illustrationer från olika illustratörer som ger sin bild av samma tema. Grrrr!

Armwrestling_MattiasKäll
Mean Kids table LR

|

Svepande vård

Fick ett trevligt samtal från Speak Marketing i Göteborg. De bad mig hjälpa dem med en illustration för Backa Terassen och hade sett illustrationen som jag gjorde åt Regionförbundet och berättade om i förrförra inlägget. De ville få en bild i samma manér men med vård som tema. Fixade fram några fina siluetter, swoshade lite i Photoshop och illustrator. Hittade ett fint blomfoto som jag retuscherade lite och så voila!

Växa collage LR

|

Tunga illustrationer

Idag tas en mörk historia upp till sommarsolens klara sken. Tidningen Dagen publicerar några tunga artiklar som rör sig kring någonting som hände för många år sedan och som tystats ner och som många helst vill glömma. De berättar om sexuellt utnyttjande på en missionsstation. Brutet förtroende. Skam. Tystnad. Jag ombads illustrera artiklarna. Inte lätt. Men angeläget.

Jag ville få bilderna att kännas kladdiga och smutsiga. Målade min hand svart med akvarellfärg och tryckte handavtryck. Visade upp några olika illustrationer för Dagen och de valde två översta.

Fläckig2Tystnad2
TystnadFläckigLandskap

|

Mobil vision och strategi

För något år sedan gjorde jag en illustration som även animerades för Regionförbundet i Örebro läns utvecklingsstrategi. Se den gamla godingen här: RUS.

För några veckor sedan kom de tillbaka och ville få hjälp med att visualisera sin strategi i en mer bearbetad och konkret variant. Hittills fanns den bara nedtecknad i ord och i en enkel skiss i Word. Då modellen skulle presenteras stort ville man att den även skulle bli visuellt attraktiv och jag fick ta till både penna, papper, spraylim och skalpell. En mobil skulle det bli.
Först gjorde jag illustrationer till de olika områdena och därefter skrev jag ut dem, klistrade upp dem på kapaskiva (typ karong) och skar ut dem tillsammans med min studiokompis Kersti. Fiskelinor band ihop dem och vips så svävade utvecklingsstrategin vackert i luften. ”Succé!” sa kunden. ”Kul!” säger jag.


Mobil Region
IMG_8195

|

Flyttat och klart

På årets hittills varmaste dag flyttade vi från ena till andra sidan stan. Svettigt. Nu sitter vi i svala och fräscha lokaler fem minuter från centrum. Stjärnhusen i Rosta med supersöta kolonilotter och Lidl som grannar. Än så länge får man kryssa mellan flyttkartongerna men ni är självklart välkomna förbi!

Karta till Östra vintergatan 22
|