Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Frizon rör på sig

Frizon affisch 2012 Mattias Käll


Festivalen Frizon gör en helt makalöst bra festival och under tre år har jag fått förmånen att vara deras grafiska formgivare och illustratör.

I år är temat på festivalen kroppen och vi har valt att låta dansen stå i fokus och vara det som gestaltar kropp. Dans kan uttrycka så mycket och beröra på så många plan och jag kan lätt få gåshud av ett vackert dansframträdande. (Kolla bara på det här med LXD på Guggenheim.) Så jag gjorde ett collage som innehåller mycket rörelse och fina, svepande linje. Det hela tecknades i på papper och i Photoshop. Handtextad text, pappersstruktur och akvarellstänk gav oss en fin och patinerad känsla.

Affischen skickas snart till tryck och sajten är redan på plats. Alltid lika kul att få vara med och jag skickar mitt innerliga tack till Elin och Tomas på EFK ung som låter mig få vara med. Tack!

Tipsar idag om illustratören David Sparshott som gör vackra och känsliga teckningar. Ta er även gärna en titt på målaren Shawn Barber vars porträttserie med tatuerade människor är väldigt fin.

Tipsar också om min Facebooksida där man kan följa mina vardagliga äventyr som illustratör.


Bookmark and Share|

Prisad vare boken


Vägens folk Mattias Käll båt

Men ojojoj! Fick precis reda på att konfirmationsmaterialet Vägens folk har fått pris som en av 2011 års finaste böcker i tävlingen Svensk bokkonst.

Vi får diplom och så hamnar boken på utställning på Kungliga biblioteket och åker sen på turné till Leipzig och Frankfurt. Kul! Nu blir det semmelkalas på kontoret!

Stort tack igen till Magnus Sternegård, Skander Kurtin och Markus förlag för att att jag fick vara med och skapa denna omvälvande och hoppfulla bok.

Läs mer om boken här.

Vägens folk Mattias Käll KungarVägens folk Mattias Käll Paulus


Bookmark and Share


|

Illustrationer till barn

Mattias Käll illustration Svenska kyrkan framsida

Svenska kyrkans unga ger ut en del material som kan användas i deras barnverksamhet. Förra året fick jag för första gången vara med och illustrera åt dem och glädjande nog kom de tillbaka i år igen. Denna gång skulle vi göra ett häfte med en berättelse och några pyssel. Temat var allas lika värde, jämnställdhet och att alla skall hjälpas åt. I berättelsen får vi följa Sinusarna och Gurkorna och deras ojämna fördelning av arbetet med vattenförsörjningen. En galen och glad berättelse med ett lyckligt slut!

Det blev en hel del skissande innan vi kom fram till vilket manér vi ville ha och hur de små filurerna skulle se ut. Och jag tycker att vi till slut landade i några härliga små figurer och ett kul och färgstarkt manér. Först blyertsskisser och sedan teckande jag och färglade i Photoshop. Tack till Malin på Svenska kyrkans unga för ett kul jobb!


Mattias Käll illustration Svenska kyrkan skiss blyerts
Mattias Käll illustration Svenska kyrkan skiss blyerts 2
Mattias Käll illustration Svenska kyrkan skiss
Några skisser

Mattias Käll illustration Svenska kyrkan tvillinggurkor
Mattias Käll illustration Svenska kyrkan under träd
Mattias Käll illustration Svenska kyrkan under träd 2

Tipsar er idag om min begåvade kollega Rebecca Elfast. Är speciellt förtjust i hennes akvarellmåleri.


Bookmark and Share

|

Frostbiten nystart

Så fantastiskt vackert! Åkte igår genom ett glittrande och skinande vitt vintersverige. Knallhårda sjöar, knastrande snö och en bländvit sol.

Resan slutade i Uppsala för att planera illustrationerna till ett bokprojekt tillsammans med fantastiska Mattias Klum och Johan Rockström. Dessa två giganter och så lilla jag. Det är härliga formgivaren Karin Brodén som tussat ihop oss då hon formger boken som handlar om ”The nine planetary boundaries”, begreppet som Johan Rockström etablerat för att försöka beskriva läget för moder jord. Som ni kanske redan vet så talar även jag mig gärna varm jag för miljö- och människorättsfrågor. Därför känns det oerhört spännande att få vara med på ett hörn och rita för jordens bevarande.

Vill tipsa er om härliga Ida Björs finfina illustrationer. Galna och vackra!


|