Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Kom hit vettja

Så har jag då haft nöjet att samarbeta med Liljedal Communication igen. Per-Ivar är en snäll uppdragsgivare och ger mig stor frihet att experimentera och komponera små collage med siluetter kombinerade med akvarellfärg och röntgenbilder. Örebro läns landsting är slutkunden och här har jag hjälpt dem att garnera informationsmaterialet om deras ST- och AT-läkartjänster. Allt för att locka de bästa läkarna. Kom till Örebro vettja. Här är livet fint!

AT-läkare LR

AT-läkare på webb
AT_Faktablad_Psykiatrin
AT Lindesberg LR
AT Allmänmedicin

Idag tipsar jag om en annan kille som håller på med collage, men mer fysiska sådana. Snygga collagetavlor. Richard Pearse heter han.
Och så tycker jag att ni ska ta er en titt på den supersmarta Massagebrädan Lotus som min kompis Kersti uppfunnit och designat och som jag (otippat) fick modella för. Och idag fyller Kersti dessutom 30 år. Grattis!

|

Ordning och reda

Via gener från min mammas sida så har jag en passion för sopsortering. Det är väl lite pretto men jag gillar att se till att inte vi klantar till det för naturen, djuren och oss själva. Så när jag får jobba med saker som handlar om just detta så hettar det till. Och det gjorde det även denna gång även om det bara handlade om teknisk illustration och översiktsbilder av Örebro kommuns återvinningscentraler. Jag tycker likväl att det är intressant och viktigt.

Tack till Örebro kommun, Emma Westergård och Anders Sundin för att jag får jobba med det som jag tycker om.

Några andra illustrationer som jag gjort med miljötema: Eskilstuna färgsortering, Dagen, Svensk hamntidning, Thoreau Water Concept, Returfilurerna

Återvinningscentral G LR

Återvinningscentral närbild

Återvinningscentral O LR


Och så får jag passa på att tipsa om några sköna blyerts-och-lite-färg-illustratörer: Benoit Guillaume, Josh Cochran

Samt en i mitt tycke genialisk animation av Vincent Broquaire.

|

En liten illustratör

Jag fick finbesök i studion här om dagen. Min femåring är inne i ett riktigt flow vad gäller ritandet och det blir monster, fladdermöss och superhjältar i långa banor. Hans senaste notering är att om man kröker benen på gubbarna så inte bara står de utan då går de! Igår så hade han och jag bestämt träff på kontoret och han var så laddad. Han gick rakt fram till min stol, hoppade upp och började jobba. Ritade, grejjade med ritplattan, vässade mina pennor och allt med full koncentration och stort allvar. Och kanske det sötaste: När han skulle till pappas jobb ville han vara fin. Skjorta och slips! Långt mycket stiligare än jag.

Viggo_0265

Viggo_0269


Dagens tips:
Jag vet inte vad det är så kul med det här fotot, men kul är det. Tycker i alla fall jag. Duktig konstnär med finfina skulpturer och bilder.
Fantastisk musikvideo med så mycket energi och humor. Slutet kunde dock gjorts annorlunda enligt mig.

|

Festivalsommar mitt i vintern

Nu är Frizons hemsida på plats. Sommarens finfinaste festival har fått sliten street-look och jag står bakom formen och bilderna. Erik Olesund på Kilo design har fixat programmeringen och Elin Davidsson på Frizon är den modiga och härliga uppdragsgivaren på EFK Ung. Tackar!

Inom kort kommer även affischer och flyers tryckas och skickas ut över Svea rike.

Frizon hemsida


Tog en tur på mina långfärdsskridskor på lunchen. Hemfjärdens is var knackig och snötäckt men det kändes ändå helt rätt att njuta av vintern. Även på en fredagslunch.Tipsar om snygga och genomtänkta illustrationer av Emiliano Ponzi.

|