Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Bygga broar

Brostaden bedriver verksamhet i stora delar av Stockholmsområdet. För att kunna berätta om de olika verksamheterna och placera dem i ett sammanhang ville de ha en karta med sin verksamhet markerad på något snyggt sätt. NPP stockholm bad mig göra illustrationen som skulle täcka ett uppslag i Brostadens magasin. En högsmal karta tiltades för att passa formatet bättre. Små ikoner ritades och placerades ut. Känns som ett litet Monopol. Pax för Strandvägen!

Brostaden karta
Brostaden detalj

Teknik: Illustrators fina vektorgrafik, Wacom ritplatta.

|

Inte en tråd

Om man sysslar med att göra trådlösa kommunikationslösningar så vill man visa på någonting som inte finns. Avsaknaden av sladdar är det stora försäljningsargumentet. Företaget Tritech skapar just sådan utrustning och bad mig via reklambyrån Shepherd visualisera några exempelfall. Min kompis Johan Ström animerade texten och vips - snygga illustrationer till hemsidan.

De illustrationer som jag visar här är inte de som valdes i slutändan utan en något tidigare version.

El
Nyckel
Open
Level|

Dagen medlemsskap

Varför trivs så många så dåligt i kyrkan? Tidningen Dagen inleder idag en artikelserie som handlar om varför man lämnar kyrkan. Jag fick göra en stor illustration som skall finnas med i samtliga tre avsnitt samt tre mindre. En för var temadag. Den ena som syns här längst ner handlar om att det finns de som tycker att det är lågt i tak och den andra handlar om synen på ledarna och det de säger.
Sakta håller jag på att hitta fram till ett manér som jag trivs riktigt bra med.


Ur kyrkan2_LR
Ur kyrkan2.2
Lågt i tak2_LR
Talare_LR

Teknik: Blyerts och Photoshop

|

Urdrag ur skissboken

Natur och Kultur har utlyst en barnbokstävling och jag håller på att försöka hitta ett manér som kan fungera. Det är snart dags för inlämning och det vore verkligen schysst att hinna få till ett bidrag eller två.

Var på biblioteket tillsammans med mina två små grabbar och fikade för några dagar sedan. Blibliotektes café Mummel och Mums bjuder på god paj och en massa lek för barnen. Precis när de skulle stänga så norpade jag åt mig Sven Nordqvist och Barbro Lindgrens bok Stackars Allan. Hade inte läst den innan men både jag och Viggo, äldsta killen, gillar den skarpt. Barbro Lindgren är en hävert på att berätta och Sven Nordqvist kan verkligen teckna. Jag har alltid inspirerats av hans böcker och blev glad när han fick Augustpriset för sin makalösa bok ”Var är min syster”. Tänk om jag också kunde få till en barnbok. Det vore nice!


img079_LRimg078_LRimg080_LR

|

IKON illustration

En ikon brukar ses som en fysisk manifestation av det som den föreställer. Ofta avbildas Jesusbarnet och Maria. Ikoner används främst inom den ortodoxa kyrkan.
Tidningen IKON 1931 bad mig göra min bild av Gud. Min ikon.

Jag valde att se Gud som ett barn. Gud kommer till människan som människa.

Min bild av Gud_LR
Teknik: Illustrator och Photoshop, fotocollage.
Gillar just nu: Mel Stringers fina porträtt och Josh Cochrans makalösa illustrationer

|

Man i landskap

Min lilla ateljé hemma i husets källare är överfull av saker då jag håller på att renovera ett förråd så när en kompis frågade om jag kunde måla en tavla till dem så blev tvättstugan till ateljé. Då avloppet inte fungerar helt och fullt fick jag evakuera mina tavlor när tvättmaskinen skapar tillfälliga översvämningar. Livet som konstnär är hårt och spännande.

Målandet gick i alla fall bra och vår kompis blev nöjd med sin ”Man i landskap”.

Tvattstugan IMG_5756
Man i landskap IMG_5762
Idag återupptäckte jag Jilian Tamaki. Hon gör fantastiskt fina illustrationer.

|