Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Skiss o fisk

Säg den rubriken ett par gånger utan att snubbla med tungan om du kan :-)

Satt i soffan framför TV:n och skissade lite i helgen. Spännande att se vad som kommer ur pennan när det bara är slött och gött. En indian, en boxande katt, en dam med linnéor på kappan. Skulle säker gå bra att göra gedigen psykoanalys av.


Skiss_2150Skiss_2149

När jag var ute på nätet och inspirerades så hamnade jag på en sida med denna goding. Animationen är ju bara för söt. Fiskarna följer din muspekare och så kan man mata dem genom att klicka. ”Görgullit!”. Här kan du fixa dina egna fiskar.

|

Illustrationsinspiration

Var på möbelmässan i Stockholm i förra veckan och inspirerades till allt möjligt. Fantastiskt fina färger och former ledde till en positiv overload i inkanalen på hjärnan. :-)
Min kompis och kollega Kumvana Gomani ställde ut sina superfina reko-smycken på den delen av mässan som anordnades av DesignBoom. Där köpte jag också en cool pennhållare från Hotel of Things. En opraktisk måste-ha-pryl för en illustratör.

Pennhållare_6614


Just nu gillar jag att ”Picture of the Years” pris till årets bästa fotograf går till DNs fotograf Paul Hansen. Stämningsmättade bilder med vackra färger och snygga kompositioner.

Gillar även den här makalöst snygga videon av Arno Bruderer från Schweiz.

Lumitectura from barno on Vimeo.

|

Når biståndet fram?

När jag ger pengar till bistånd så hoppas jag ju förstås att det mesta av pengarna verkligen kommer till de som behöver det. Tyvärr så finns det tillfällen då pengarna försvinner på vägen. Biståndet ges till korrupta länder där det finns många som vill hålla i pengarna innan de kommer fram. Resultatet är att väldigt lite om ens något kommer fram.
Denna problematik vill biståndsorganisationen PMU lyfta till ytan i en artikel i sin tidninng PMU.nu. Jag fick möjligheten att illustrera ämnet och gjorde två olika färgläggningar av samma blyertsteckning. Vet faktiskt inte vilken de valde.

Korruption_Afrika 2fKorruption_Afrika 4f

Hamnade i morse på ”We Are The World 25’s” Youtubeklipp. Och må det vara amerikanskt och jag kan vara en av de killar som gråter snabbast i värden, men jag blir rörd av den. Rörd till tårar. Köp låten du med via iTunes så går typ 10 kr till en fond för Haiti. Det kan de sannerligen behöva.

|

En färgglad historia

Att sammanfatta 00-talet var tanken med två artiklar i tidningen Dagen. De ringde mig och bad mig göra en illustration för en inledande text, men jag såg en kul utmaning i att försöka visualisera den tidsaxel som skulle finnas med som en del av artikeln. De nappade på idén och collage fick bli manéret. Jag pressade Photoshop med många lager och lustiga blandningseffekter och voila! Färggranna collage i bästa Fabien Barral-anda.

Tack till Josefin för gott tålamod och mod.

DAGEN_6619_LRDAGEN_6621_LRDAGEN_6624_LR
Dagen collage beskurenDagen Uppslag1 världDagen Uppslag2 världDagen Uppslag1 svDagen Uppslag2 sv

Ville för övrigt bli bröllopsfotograf när jag såg de här bilderna av Jonas Peterson alias Silverfisken.

|

Affisch till Frizon

Fantastiska Frizon. I år fick jag återigen möjligheten att hjälpa festivalen Frizon med affischer och lite annat smått och gott. Denna gång med en illustration som är en blandning av collage och foto. Foton skrevs ut och klipptes ur till små pappdockor som jag ställde upp lite snyggt och plåtade av. En modig kund och ett underbart roligt jobb!

Att jag sedan fick pillerilla lite med animationer till hemsidan gjorde inte saken sämre. Pirr i magen så kul.

Se mer på Frizons hemsida.

Frizon Affisch A4_LR

Logo-animation

Frizon Hemsida 2010
Frizon dokument

|

Karin halvors

Byrån Holviks bad mig hjälpa dem ta fram en symbol som skulle vara en del av en logotype år den anrika damkonfektionsaffären Karin Halvors. De önskade ett porträtt av en tjusig 30-talsdam och det fixade jag så gärna så. Inspirationssurfning och försök att se de karaktäristiska dragen hos den flärdfulla 30-talskvinnan. Mycket pärlor. päls och lagt hår. Kanske en liten, tajt hatt eller ett band i håret? Några skisser presenterades och ett förslag förädlades ytterligare något. Vips filiokus, en ny logotype och en nöjd kund.

30-talsporträtt
Karin Halvors symbol

Teknik: Illustrator

|