Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

God Jul till er alla

Nysnö. Ovan vid underlaget cyklade jag omkull två gånger på vägen till kontoret idag. Jag måste sett helt galen ut. Haha.

Ett bra år når sitt slut. Tacksam kan jag se tillbaks på ett år då jag fått möjlighet att göra massor av roliga jobb. Många av dem kan ni se om ni scrollar ner här på sidan.
Tack till alla er som ger mig så kul uppdrag! Gillar verkligen, verkligen mitt jobb!

Jag stänger butiken den 23 december och hälsar er varmt välkomna tillbaka från pulkabacken den 4 januari. Hoppas att ni får en riktigt skön julledighet!

God Jul Mattias Käll LR

|

Hjälp till världens flickor

Idag är det sista dagen på P3 och SVTs strålande satsning Musikhjälpen. I år satsar man speciellt på att alla flickor skall få möjlighet att gå i skolan. Utbildning är grunden för att de skall få möjlighet till att vara barn längre och en möjlighet att så smångingom få ett bra arbete och kunna försörja sig själva. Satsningen är strålande och sändningarna från båset i Göteborg är härligt värmande i vinterrusket. Jag såg till att bidra till detta viktiga och tycker förstås att du skall göra med detsamma. Men skynda på - det är inte lång tid kvar!

Jobbmässigt så är det en fredag med illustrationer till Skanskas gröna initiativ och illustration och form till festivalen Frizons hemsida. Mycket kvar innan jag får julledigt!


MH-puff_300x150


Bookmark and Share

|

Illustrationer för ett mer jämnlikt Sverige

Allt oftare får jag jobb som verkligen engagerar mig. Det kan handla om att jag får arbeta i en stil som jag trivs väldigt bra med eller med ett ämne som gör mig glad mig. I det här jobbet blev det en dubblett. Ett kul manér för ett viktigt ämne.

Arbetsmiljöforum håller på med en kampanj som kallas för ”Tema likabehandling”. De arbetar för att medvetandegöra oss kring orättvisorna i arbetslivet och hjälpa oss att bli bättre på att behandla alla lika oavsett religion, kön, politisk åskådning eller sexuell läggning. I allt för många fall så tänker man inte på det alls och då får mina illustrationer vara med och hjälpa folk att se, förstå och förändra. Det känns bra tycker jag.

Här visar jag några bilder från från arbetet samt några av de färdiga illustrationerna till boken.

Illustration 69 Bibliotek_LRIllustration 10 rullstol_LRIllustration 40 Diskussion_LRIllustration 57 Poliser_LRIllustration 77 Tandläkare_LRIMG_1392IMG_1393IMG_1394IMG_1404


Bookmark and Share

|

För en friskare värld

Reklambyrån Rekyl i Borås är en ny trevlig kontakt. En av deras kunder sökte efter ett sätt att introducera ett system för läkemedelshantering på marknaden och jag hjälpte dem med illustrationer i klassisk serieteckningsstil. Deras input var att det skulle kännas lite som Roy Lichtensteins bilder och då var det bara att apa efter.

Här visar jag två av fyra illustrationer med sjuksköterskan som fick bli den som kommunicerar systemet som fått det vackra namnet Hamlet.

Illustration sjuksköterska Mattias Käll 1
Illustration sjuksköterska Mattias Käll 2


Bookmark and Share

|

Årets julklapp?

I år skall det visst bli matkassen som är årets julklapp och då passar det ju alldeles utmärkt att jag varit med och tecknat åt Linas matkasse.

Återkommande kunder är alltid roligt och det här är en fortsättning på de illustrationer som jag tidigare gjort åt dem för att visa på hur man beställer. Den här gången beskriver vi hur det går till när man bidrar till Linas Kenyakasse. Det hela är ett fantastiskt fint projekt där man kan bidra med matkassar till de mest behövande i Kenya. Bra jobbat Lina! Läs mer om Kenyakassen här.


Illustration Mattias Käll Linas Kenyakasse 1Illustration Mattias Käll Linas Kenyakasse 2


Bookmark and Share

|

Skogstokig

För några veckor sedan bad reklambyrån Givakt i Växjö mig att hjälpa dem att ta fram några illustrationer till skogsbolaget Södra. Trots att min bror jobbar på konkurrerande skogsbolaget så tackade jag ja. Illustrationerna beskriver Södras teknik för att framställa tyg från träd. Makalöst spännande tycker jag som är uppvuxen mitt i en mörk skog och som klättrat i träd hela min barndom. Sittandes så högt upp som möjligt och känna hur vinden tar tag och böjer och ruskar om trädet och känna hur trädet håller emot och sviktar tillbaka – det är en upplevelse det.

Här ser ni min tolkning av det hela. Här visas tre av fem steg.

Teknisk illustration Södra viskostillverkning 1Teknisk illustration Södra viskostillverkning 3Teknisk illustration Södra viskostillverkning 4


Bookmark and Share

|