Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Miljövänliga och snygga hamnar

Vintern håller oss i ett stadigt grepp och cykelturerna till och från jobbet tar hårt på mina illustratörsfingrar. Det tar några minuter innan de tinat och de är sugna på att jobba.

Återkommande kunder är kul och den här gången var det Jessica på Clara som slog en pling och ville få ytterligare en illustration till Svensk Hamntidning. Vi har arbetat oss fram till ett collagemanér med akvarellkänsla och denna gång var det miljötema. Så några löv tillsammans med vattenskvätt och pampiga båtar blev mitt förslag. Ett förslag som gick till tryck direkt. Utan krusiduller. Kul!

Svensk hamn Collage
Svensk hamn foto
Svensk hamn nb


Tipsar om den underbara illustratören Ana Ventura som jag beställt både prints och en brodyr ifrån.

|

Outsourcing på mitt sätt

Snart blir det lite ledigt och det ska bli ”veri najs”. Jag har fullt upp in till slutet och längtar hjärtat ur mig efter att få mysa lite mer med familjen. Den 23:e december till och med den 3:e januari tänkte jag ta och bomma igen kontoret. Vi hörs igen sen!

För en tid sedan ringde min kompis Dickens på NPP reklambyrå och ville ha en fortsättning på ett jobb som vi tidigare gjort åt deras kund IT-mästaren. De arbetar med IT-drift och hjälper kunder med allt som är krångligt. Denna gång ville de tala om outsourcad IT-drift och hur det kan se ut om man inte har det. Rörigt och utan koll på tekniken. Det kan IT-mästaren råda bot på.


IT-mästaren u outsourcing

Här är en första skiss som kunden fick titta på innan vi gick vidare med den slutliga bilden. Snabb blyertsskiss som jag färglagt i Photoshop.


Ill_u_outsourc_LR

|

Promo för illustratörer

I höstas fick jag ett smickrande telefonsamtal från Illustratörcentrums valberedning. De frågade mig om jag ville bli medlem i deras styrelse. Om jag ville! Det var ungefär det där som jag väntat på utan att veta om det. Livet som illustratör kan lätt bli lite ensamt. Detta trots att jag delar lokal med fem fantastiska kreatörer så saknar jag ibland just det där introverta pratet om allt från hur vacker Paynes grå är när den sprider sig över ett grovgrängat papper till hårdnackat prat om fördelar och nackdelar med att vara en del av en agentur. Ja, ni förstår.

Så nu ska jag då få möjlighet att få nya illustratörsvänner och vara med i en styrelse som verkar för att marknadsföra svenska illustratörer och formgivare. Spännande. Vill ni ta er en titt på vårt arbete läs gärna mer på hemsidan. Där kan du även ladda ner en gratis app till din iPhone för att bläddre bland alla duktiga kreatörer.

Skärmavbild 2010-12-15 kl. 09.03.18

Passar på att tipsa om Amy Ruppel som gör finfina bilder.
Øyvind Hovland är en kollega i grannlandet som har en fin syn på illustration: ”Even if you only have one small image at your disposal, a story can still be told. And that, in a nutshell is my aim, to tell a story using whatever means I have”.

|