Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Illustration, inspiration och interiörskiss

En lite kämpig vecka är snart till ända. Har svårt att sätta fingret på vad det kämpiga bestått i, men jag har inte haft riktigt flyt. Jag har tecknat serier stora delar av tiden och därimellan gjort lite ditt och datt. För att få upp humöret lite så var jag bort till Malins hembageri här på norr i Örebro och köpte mig en karlspaderkrans. Hoppas att den och en kaffe gör susen.

Några vettiga saker har jag i alla fall fått gjort och jag är lite stolt över det collage jag fixade till EFK. De håller på att bygga nya lokaler och vill nu få hyresgäster dit. Jag fick i uppdrag att teckna en inspirerande kontorsmiljö. Hämtade inspiration från 60-talsillustrationer och blandade det med modern arkitektur. Och då blev det så här.

EFK Interiör illustration

Och så vill jag berätta att jag fått förmånen att vara en av talarna på Örebros första Pecha Kucha. Det hela går av stapeln torsdag 3 september och ni är alla supervälkomna. Jag kan kanske inte lova att min presentation kommer att bli fantastisk. Jag kommer säkert vara alldeles på tok för nervös, men jag är i alla fall där. Så vill ni komma och säga hej så skulle det vara väldigt kul.


PK Örebro Flyer A6

|

Barnboksillustratör minsann

Att få teckna en barnbok är många illustratörers drömuppdrag och så även mitt. Så när jag fick en fråga från Loka brunn om jag ville göra en barnbok åt dem tillsammans med Sören och Anders så var svaret självklart!

Boken handlar i korta drag om flickan Grete som träffar trollbrorsorna Julle och Bulle i skogarna kring Loka. Vi får vara med när de blir vänner och följa Julle och Bulles funderingar över vilka de själva är. Sören och Anders har skrivit om viktiga saker på sitt härligt galna sätt och det är verkligen en förmån att få arbeta med folk som har sån koll.

Loka brunn kom med en del önskemål och funderingar på hur karaktärerna skulle se ut och skisserna blev ganska många. Det hela landade i en knallgul och godmodig Julle samt en knallblå och irriterad, liten Bulle. Rätt söta tycker jag själv :-)

Boken lanseras på Bokmässan i Göteborg senare i höst och för er som blir sugna på att shoppa en galen bok - klicka här.

Och tjuvkika gärna på några sidor i boken här.

Bröderna Krull skiss figurerBröderna Krull 1
Bröderna Krull 2TrollenFörsta utkast 18-9 SkissBröderna Krull-8-9


|

Nu kan man gilla mig

Vänner som tycker om en är underbart bra och sociala nätverk nödvändiga för min överlevnad som människa och företagare. Som illustratör finns jag förutom min egen sida med på ett par olika ställen där jag visar vad jag håller på med. Funderar på det där med agentur. Kanske, kanske inte. Så än så länge finns jag på Behance, Illustratörcentrum och Illustrationmundo. Känns som en bra början.

Och nu så kan man även gilla mig så att det syns på Facebook. Vill du klicka på gillaknappen till höger så blir jag glad!
|

Tillbaka på stolen

Underbara sommar. Du har varit så makalöst skön! Att få några veckor ledigt i solen. Har kuskat runt med husvagnen i Svea rike. Av intresse för oss konst- och designintresserade så kan följande nämnas att det i Falsterbo visades målningar av Stefan Alexis som fångade mitt intresse. Fina naturmotiv i utsökt pointilism. Sedan tog vi oss till Grafikens hus i Mariefred där jag var en vecka tillsammans med kompisar från konstskolan för många år sedan. Tillsammans med nostalgiska minnen vandrade jag genom en fin utställning med Picassos grafiska verk. Inspirerande!

Utöver detta så har det fikats och badats en hejjans massa. En av sommarens mysigaste fikan intogs på innergården till Café Tutingen i Askersund. Mandelbiskvi, kaffe, sol, familj och goda vänner. Sommaren har varit god mot mig!

Så har jag börjat experimentera mig in i ett nytt, konstnärligt manér. En skvätt akvarellfärg, några slitna papper, ett par gram vektorgrafik och så ett uns Photoshop. Vet inte vem som är sugen på att använda det men jag vet att jag själv älskar det. Och det räcker just nu.

Floral Dante LR

Annat inspirerande som jag funnit i sommar är den spännande illustratören Victo Ngai och barnboksillustratören Emma Adbåge.

|