Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Uppdaterad portfolio

Gråkallt väder och jag experimenterar med allt från att teckna batgirl i klassiskt James Jeanmanér till att återuppliva mitt ruffiga blyertsmanér. Jag har inte gjort så många helt färdiga bilder i detta manér men gillar kontrasten mellan någonting realistiskt tecknat och de grovt dragna linjerna. En härlig lek. Den bild som jag gjorde i dag påminde mig om Hayo Miazakis fantastiska film ”Det levande slottet” Se den om ni inte gjort det. För övrigt så är byggnaden på bilden nedan det hus som jag har studion i.

Det levande slottet


Nu har jag uppdaterat min kreativa portfolio igen. Jag gör det lite då och då, men kom på att det kanske kan vara bra att berätta det. Bilderna ligger lite huller om buller och jag hoppas att ni hittar någonting som ni gillar i röran.

Anmäl er förresten gärna till mitt nyhetsbrev eller min RSS. Trevliga nyheter lite då och då.

|

Refuserade bilder

Det blev inget bokomslag av mina illustrationer. Den här gången. Synd. Jag hade jobbat ganska mycket med bilderna men sen tog det stopp. Så nu får ni njuta av dem här i stället. Hoppas ändå att få jobba tillsammans med förlaget igen. Böcker är bra.

Människor som tror fram1
Människor som tror fram2

|

Illustratörskatalog värmer i kylan

Idag är det så makalöst kallt i vår lilla källare. Fryser fingrarna av mig. Hyresvärden sparar väl in på värmen när det är dåliga tider. Trots kyla och ett par inbrott i sommar känns det ändå som att vi börjar no in oss i vår nya lya. Vi har satt upp några hyllor och drömmer om trasmattor på golvet. Jag har målat mitt skrivbord och min nyinköpta hurts. Jag älskar hurtsar. Eller kanske främst ordet. Hurts. Vackert och praktiskt.

Så fick jag mig en plats i illustratörcentrums nya katalog. Eller fick och fick... Pröjsa fick jag göra, men kan det väl va värt för att få hamna på pränt.

Mattias i Illustratörcentrum LR


Gillar verkligen Hanna Wernings nya tapetkollektion. Specifikt London 8366. Hon har koll den tjejjen. Kolla även in hennes andra saker.

Lyssnar just nu gärna på Laura Viers, Maia Hirasawa och Sufjan Stevens.

|

1-årskalas

”Tiden går fort när man har kul.” Idag är det ett år sedan jag drog igång lilla illustrationsfirman. Makalöst roligt och inspirerande. Mycket slit har det varit men nu känns det som om det puttrar på i behaglig takt. Jag har fått uppdrag som jag inte vågat hoppats på och uppmärksamhet som jag är oerhört glad för. Tack till alla sköna människor, vänner, kunder och kollegor som gjort mitt första år till ett suveränt år!

Just nu gillar jag papper. Ja, det har jag väl gjort länge, men ibland snöar jag in på någonting under några månader. Papper är min snö just nu.
Här har jag gjort några ettor för att fira min bemärkelsedag!

Kalasstolpar_LR


Små tips på intressanta kreatörer med pappersslöjd som specialitet
Yulia Brodskaya
Mary Emma Hawthorne
Cool 4 Cats
Maurizio Santucci)
Jean Julien

|

Lürzers archive

Ja, ja. Jag kanske tjatar, men nu har den i alla fall landat i några lyckligas brevlådor. Lürzers archives katalog ”200 Best Illustrators Worldwide” inrymmer många fantastiskt duktiga illustratörer och i deras fina sällskap får jag frottera mig. Vill ni beskåda underverket och bläddra till favoritsidan 160 så beställer du katalogen här eller så kommer du och hälsar på mig och de andra i studion som just nu har sågspån på golvet (Vi bygger hyllor och möblerar om så att det blir så fint så!). Då ingår förresten kaffe! Välkommen!


Lürzers cover+Mattias

|

TV-kändis

Den kreativa sekorn växer sig större och starkare slår Regionförbundet i Örebro fast. De säger också att många som arbetar med kreativa yrken kommer ifrån frikyrkan där musik, dans, konst och annan kultur har en tydlig växtplats.
Tvärsnytt ringde mig och bar att få fråga mig lite om vad jag trodde om detta och om min uppväxt i en frikyrka. Igår sändes inslaget och jag fick mina ”fifteen seconds of fame” :-)

Länk till Tvärsnytts reportage

Tvärsnytt Käll

|

Collage

Inspirerad av Mary Emma Hawthorne gjorde jag några collage. Mera, mera! Älskar att klippa och klistra. Kanske kan jag kombinera det med måleri? Jag har gjort det förr, men nu var det längesedan och idag skulle det nog se helt annorlunda ut. Kul att försöka hitta nya uttryckssätt ... eller rättare sagt hitta tillbaka till mina rötter. Till hantverket.

Collage berg turkos LR
Collage berg beige LR

|

Akosia

Det regnar och jag lyssnar på Lilak. Försöker få till några illustrationer till tidningen Dagen. Skissar för fullt på det kluriga men intressanta temat upphovsrätt och kopiering. Bilderna och kanske några skisser visar jag här inom kort.

Skivkonvolutet till det härliga Reggeaebandet Akosia är nu tryckt och klart. Alltid kul att se slutresultatet! Snyggt, högblankt pappfodral. Foto och illustration i en skön blandning. Sirliga blommor och bandbilder som jag målat i Photoshop. Cool music maan!

Akosia omslag

Akosia Skivtryck CD

Akosia inlaga

|

Frizon

Tillbaka efter semestern igen och idag kommer jag att vara på Frizonfestivalen. Först medverkar jag i en nätverksträff runt konst och att arbeta i ett kreativt yrke. Därefter medverkar jag i kvällsmötet klockan 19.00 och målar en jättemålning ”live on stage”. Hoppas att vi ses!
Besök festivalens hemsida här.
|