Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Nya pennor

Håller som bäst på att teckna bilder till Tåg i Mälardalen. Lite swoshigt och moderiktigt skall det bli. Får väl se om jag lyckas få till det.

Landade en packe med pennor idag. Blev så inspirerad av en kollega som jag hittade här om dagen att jag investerade i en uppsättning markers. Hittills känns de väldigt trevliga och jag ser fram emot kreativa utflykter på vita papper tillsammans med de här pennorna. Tack till begåvade Bokkei för inspiration!

Liten pojke jagar löv_6778


Och så hittade jag en annan illustratör som inspirerade mig till motivvalet. Naivistiskt och gulligt så det förslår och en fin känsla för färger och ljus. Låt mig presentera Pascal Campion.


Bookmark and Share

|

Våryra

Björken har slagit ut utanför fönstret. Påskliljorna blommar klart gula och citronfjärilar fladdrar förbi på fikapauserna. Påsken står för dörren och vi firar livet. Glädje och kärlek till er alla!

Mattias och gubben smal

Jag tar ledigt under påskhelgen och hoppas att vi ses på andra sidan :-)
Tills dess så vill jag tipsa om imponerande snickeri och fina fotografier av Elisabet Dunker.


Bookmark and Share

|

Affisch för unga filmskapare

På plats. Idag är listan över saker att göra både spretig och lång. Mönster till en flasketikett, illustration av en återvinningsmaskot, en förtydligande illustration till Domstolsverket och lite annat smått och gott. Börjar dock dagen med en återblick.

En av mina kompisar från utbildningen på Södra vätterbygdens folkhögskola arbetar numera som verksamhetsledare på Reaktor sydost. De är ett resurscentrum för film och ung kommunikation. För några veckor sedan bad han mig göra en affisch till deras verksamhet. Ett uppdrag med stor kreativ frihet inom ett önskat manér. Presenterade några skisser och till slut landade vi i den bild som ni ser här under. Svart och illgrönt.

Först ett collage i Photoshop med diverse fotografier. Därefter tecknade jag av detta i blyerts, scannade in och så färgläggning i Photoshop. Voila!

Reaktor affisch Ung A3 LR2
Affisch_LRIMG_6772 LRIMG_6773 LR

Dagens tips leder er till en blyertshjältinna i Frankrike och en blyertshjältekompis i Stockholm.
Charlotte Delarue
Tzenko Stoyanov


Bookmark and Share

|

Cementerat hus

Jag har tidigare arbetat tillsammans med reklambyrån Liljedal communication för att ta fram tekniska illustrationer till företaget Weber. Ok, inte grillen utan företaget som pysslar med cement, Lecakulor, fogmassa mm. Jag fick nu frågan om jag kunde teckna ett hus åt dem. Inte något som jag brukar göra och därmed en utmaning. Kul att se om man kan få till något snyggt av någonting som kan bli stelt och trist.

Först en vända in i Google Sketchup sedan kalkerade jag av allt och pillerillade lite i Illustrator och därefter var det dags för ljus och oskärpa i Photoshop. Långt ifrån analogt men riktigt kul ändå.

Hus i Sketch up
Weberhus illustration
Weberhus illustration m highlights
Dagens tips går till min kollega i Karlstad som är så otroligt mycket bättre på sånna här bilder än vad jag är. Låt mig presentera Björn på Graphics.

|