Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Två fina blir ett

Två underbara människor och nära vänner har bestämt sig för att fira sin kärlek. Jag fick frågan om jag inte ville hjälpa dem med att fixa till en inbjudan vilket jag mer än gärna. De hade sett mina collage och ville gärna ha någonting i samma stil. Svepande former, blommor och fina siluetter gav Åsa och Zerit en stämningsfull bröllopsinbjudan. All lycka till er från mig! Kram.


Bröllopsinbjudan 2
Bröllopsinbjudan 1

Framsida
Åsa och Zerith siluetter

|

Miljösmart lagerlokal

Letar efter kakor i vartenda skåp här på kontoret men hittar ingenting. En gråtrist eftermiddag och jag längtar efter sol och kaffe på verandan.

Desto mer spännande är Serveras nya lagerlokal i Halmstad. Hela byggnationen har haft som mål att påverka miljön så lite som möjligt. Under byggnationen fick entreprenadmaskinerna byta till miljövänliga gummidäck och köras på miljödiesel. Alla koldioxidutsläpp som orsakades under byggnationen har kompenserats genom att man planterade 5000 träd i intilliggande områden. Hela kåken är anpassad för att vara så energisnål som möjligt och har intelligenta luftslussar vid lastkajerna, återvinning av spillvärme från kylanläggningen, rörelsesensorstyrd belysning, superbra isolering mm. Hela bygget imponerar på mig och jag blir så glad när jag får höra om stora företag som vågar satsa på obekväma lösningar som till slut lönar sig både ekonomiskt och miljömässigt.

Via NPP reklambyrå i Stockholm fick jag möjlighet att försöka förtydliga hur just denna lagerlokal byggdes och fungerar. Jag gjorde tydliga, tekniska illustrationer och Kalle på E3D visualiserade själva byggnaden i en superfin 3D-visualisering. Illustrationerna användes sedan bl. a. i Axfasts kundtidning. Spännande, spännande!

Servera uppslagAxfast Servera kylrörAxfast Servera Lysrör

|

Våryra i storformat

Vilken underbar söndag! Vi var ute i trädgården så gott som hela dagen igår. Solen sken och vi njöt i fulla drag av att värmen och våren äntligen är här. Barnen sprang runt, runt. Plockade pinnar, grävde lite i några jordhögar, gungade och hade superkul tillsammans. Grannarna letade sig också ut och några grannbarn kom förbi och lekte de med och snart hade vi bjudit in deras föräldrar på kaffe och satt på altanen, lapade sol, pratade och mumsade chocholate chip cookies. Livet visade sig från sin bästa sida!

Lagom till dess att krokusarna vågar sig fram igen efter en gedigen vinter så fick jag ett mail från en kompis. Han frågade mig för en tid sedan i fall han fick använda en av mina bilder att göra en förstoring av. Jag hade nästan glömt bort det när han nu skrev och berättade att tavlan var klar och kom på plats lagom till påsk. Den blev gigantisk! Kul!

Här är en länk till mitt blogginlägg då bilden var nytecknad.

Våryra tavla Snälls
Våryra NB

|

Hultsfredsfestivalen i miniformat

Ibland kommer det erbjudanden som man inte kan motstå. Så även om jag mest håller på med illustration så blev jag pirrig i magen och glad då jag fick frågan om jag ville hjälpa Hultsfredsfestivalen med deras grafiska manér för festivalen 2010. Klart att jag tackade ja.

Tillsammans med byrån Blues and Backhand och fotografen Johan Dalhäll presenterade vi en idé om Hultsfredsfestivalen i miniformat, en festival i festivalen. Vi ville få in en känsla av fest, ljum sommarkväll och gemenskap. Hultsfred – Live like nowhere else.

Modeller fick jag låna av en snäll bekant som äger modell- och hobbyaffären Modellex och så började det pillerilliga byggandet av ett modellandskap. Barnsligt kul! Skissfoto, ok från kund, skarpt foto, lite retusch och så layout. Voilá!

Hultsfred Aff A3
Hultsfred aff closeupHultsfred_1866Test folkpark 2Hultsfred_6478Hultsfred_6496Hultsfred_6475Hultsfred_6474

Och så ett litet exempel på hur bra det kan bli om om man använder StopMotion på bästa tänkbara sätt. Hittat via Scot Hansens blog.

|