Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Intensivt dygn i Stockholm

Klockan ringde tidigt, alldeles för tidigt för min smak. Men med barn som vaknar tidigt är jag tyvärr härdad. Workshop i storytelling och tävlingen KOLLA väntade.

Svenska tecknares kontor i Stockholm. Anspråkslöst, men fyllt av desto intressantare människor. Idag var vi 15 illustratörer och grafiska formgivare som ville lära oss med om berättande. Mats Rehman är gammal tecknare som nu har berättandet som yrke. Med hans hjälp fick vi öva oss i att bryta ner barriärer som hindrar oss från att våga berätta och lära oss om byggstenarna i en bra berättelse. Jag som gärna skrev berättelser förr men inte gjort det på länge fick nu inspiration till att göra det igen.

Seminarium

När jag berättat färdigt knallade jag iväg till Färgfabriken där Svenska tecknare anordnade KOLLA! för sjunde året i rad. KOLLA! är en tävling för grafiska formgivare och illustratörer och ett evenemang som jag hållit ögonen på under några år. Nu fick jag vara med och uppleva det. Många av de illustratörer och formgivare som jag ser upp till fanns där.
David Shrigley föreläste och jag gillade många av hans underfundiga betraktelser. Text, diagram och taffliga illustrationer. Formgivarduon Hjärta Smärta, som jag gillar skarpt sedan tidigare hade gjort videointervjuer med Paula Sher och Maira Kalman i New York. Detta i sökandet efter kvinnliga förebilder och föregångare inom grafisk design och illustration. Den senare fattade jag tycke för. Kloka tankar och snygga illustrationer. Läs mer om henne här.

KOLLA

Det är svårt att tävla med saker som i bedömandet handlar så mycket om individuellt tycke och smak. Hur som helst så gillade jag många av de nominerade bidragen och tyckte att de olika ”jurysarna” gjort ett bra jobb. Bidrag som jag fastnade speciellt för var gjorda av Camilla Engman, Byggstudio, Sara Lundberg, Annika Sköld, Jesper Waldersten, Conny Lindström. Se de nominerade och vinnarna här.

Nästa år vågar jag nog skicka in några egna saker. Läskigt!

Collage

|

Var är jag?

Att bli bestulen på sin identitet och att någon annan utger sig för att vara du. Det händer titt som tätt på internet. Siten Facebook är en ypperlig plats för sådana intrång. Detta uppmärksammade tidningen Dagen och bad mig illustrera ämnet. Min tolkning blev den klassiska marionetteatern i digital tappning.

Läs gärna hela artikeln i Dagen.

Stulen identitet_LR

Stulen identitet

|

Knopparna brister

Vårsolen gör gott för själen. Barnens kramar gör mig lycklig.

Jag satt och skissade lite häromdagen. Det blev krokusar som tränger upp ur rabatten här hemma vid huset. Våren, ljuset och värmen lockar fram leenden igen. Vintern har känts lång och tröttande men nu är våren här och barnen är friska igen. Livet vänder åter!


Våryra krokus 2


Tidningen Dagen skrev en artikel om mina illustrationer i samband med utmärkelsen i Lürzers archive. Kul! Läs den genom att klicka på bilden här nedanför.

DAG-16-24

|

Skål och glad påsk!

Om ni vill köpa lite finvin till påskhelgen rekommenderar jag Casas Patronales. Det är ett Chilenskt vin som finns i både rött och vitt och sägs vara gott. Dessutom har det en riktigt snygg förpackning! Formgiven av Hans Knutsson på Motherland i Karlstad. Collaget av växter och djur är mitt lilla bidrag till denna tjusiga skapelse. Glad påsk på er!

Mer information om Casas Patronales.


CP_Rose_BIB_689608_LRCP_White_BIB_689508_LR

|

One of the worlds 200 best?

I still can’t believe it’s true. I got a phonecall from Austria about a week ago. I couln’t hear what the lady said due to a bad connection but after recieving an e-mail from the very same lady I was booth glad and shocked ... A few months ago I sent som illustrations to a competition just for fun. The competition was about beeing part of Lürzers archives ”200 best illustrators worldwide” and now I had booth been nominated and selected! Wow! I’m honored and very happy.

The illustration I was competing with was for the newspaper Dagen. The article I was illustrating was about mans affect on nature. Caring or using? I’m not sure when the next issue of Lürzers archive will come but I’ll let you know.

Hugga-Vattna

|

Fina priser på Guldvivan 2009

På den regionala reklamtävlingen Guldvivan var jag med på ett hörn eller rättare sagt två när min gamla reklambyrå kammade hem totalt fyra guldvivor.

Tillsammans några kreativa vildingar var jag med och gjorde kampanjen Klimatsnäll som vann kategorin kampanj konsument. Se mer av den på NPPs hemsida.

Klimatsnäll logo 1

Guldviva nummer två fick NPP för en kampanj för IT-mästaren i kategorin Kampanj företag. Dessa busiga ettor och nollor var resultatet av ett av mina första uppdrag som frilansande illustratör. Kul när det går så bra på momangen!

Mur roka
Tre bilder

|

IT-mästaren förenklar

Att ge en lättförståelig bild till IT-mästarens presentationer av produkten Fullständig outsourcing var grunden till denna illustration. Lätt som en plätt?

Outsourcing_72

Anmäl dig förresten gärna till mitt nyhetsbrev och min RSS-ström.

|

Insekterna vaknar

Ljuvliga vår. Idag bröt solen fram och värmen kom. Krokusar tränger upp mellan vissna blad och sträcker sig mot ljuset. Hela naturen vaknar och jag med den. Nytt hopp. Nytt liv. Ny inspiration till allt!

Skissade några insekter igår och idag färglade jag dem snabbt i Photoshop.

20090401020


Insekter1
Idag fick jag min lilla väggkalender av Camilla Engman. Det gjorde mig glad.

|