Case Hamburger 1500x700

Bygg en burgare i hipsterstil

Illustration till Unibakes skola i hur du bygger din burgare.

Liljedal communication hade fått i uppdrag av sin kund Schulstad att ta fram en broschyr. Den skulle ge kockar inspiration till att använda Shulstads hamburgerbröd.

ADn hade tagit fram ett rufft manér med sliten typografi och fotograf Andreas Hyltén hade tagit snygga, mörka fotografier. Nu sökte man ett sätt att visa på hur man bygger de olika hamburgarna som presenterades i broschyren. Önskemålet var tydligt – kritteckning på en klassisk svart krittavla.

Jag valde att teckna det hela digitalt då man önskade kunna flytta runt på de olika delarna av hamburgaren. Materialet levererades i digitalt format i lager så att ADn enkelt kunde bygga de olika burgarna i Indesign.

I det här uppdraget ville jag hitta en lite hipsteraktig retrostil på illustrationerna. Det var också viktigt att delarna i illustrationerna var fristående så att jag själv skulle kunna pussla med dem och bygga ihop andra varianter. Briefen till Mattias bestod av en skissteckning, några referensbilder och en muntlig överlämning. Innan jag fick den slutliga leveransen fick jag se några olika manérprov, vilket kändes väldigt proffsigt. Mattias bakgrund som AD tror jag har stor betydelse när det gäller förståelsen för hur illustrationerna ska användas. Både jag och slutkunden blev väldigt nöjda med resultatet.

David Gribing, Art Director, Liljedal Communication

Fakta om projektet

Kund: Liljedal communication, Schulstad, Unibake
AD: David Gribing
Teknik: Digital kritteckning

Hamburgare-alla-delar-animation
Case-Hamburger-closeup-illustration-Mattias-Kall
Kollinje 4