Hej och välkommen
Jag är illustratör med många år som AD på reklambyrå och en hel del konst i bagaget. En skön och kreativ blandning.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
Bland mina kunder finns diverse företag, reklambyråer, tidningar och bokförlag.
Illustratör, illustration, illustratör, illustration
I bloggen här intill visar jag skisser, inspiration och skriver om saker som händer mig om dagarna. Du kan även titta på min portfolio hos Popill och om du vill får du gärna slå mig en pling eller komma över på en fika eller två.
Blobb i sidospalt2
Portfolio_mini


Illustration
Kunder
Kundlogotyper

Sajter där jag finns
Illustrationmundo
Behanche
illustratorcentrumKöp en bok eller två
Tre böcker där jag fått förmånen att rita. Klicka på bilderna för att se mer.
Vägens folk omslag fri liten
Gud det är jag framsida LR

Kategorier i bloggen

Lättare postutdelning

Till PostNords tidning har jag tecknat olika arbetsredskap som gör livet som brevbärare lite enklare och snällare för kroppen. Tack till PostNord och Spoon för ett kul jobb!


Postnord arbetsredskap Mattias Käll

|

RBS Derivat

Apropå förra inlägget om att komplicerat är kul så fortsätter jag med ett inlägg om en ny kund. Det är banken RBS och deras kundtidning som görs av Stefan på Säflund designers. Tidningens innehåll är, för en ekonomiamatör som jag, rena grekiskan. Men det är väl just det som är tjusningen; att göra någonting enkelt och lättförståeligt av det komplicerade. Så den här gången var det räntederivat som ett sätt att hålla marknaden i balans (om jag nu minns rätt) som skulle illustreras. Och så här blev det.

Räntederivat Illustration Mattias Käll LR

Och så här såg det ut när jag ritade.

Filminspelning from Mattias Käll on Vimeo.

|

Komplicerat = Kul

Idag doktorerar min kompis på området Skattesekretess. När jag fick frågan om att illustrera omslaget blev jag först glad och när jag väl försökt att förstå ämnet så blev jag smått skräckslagen. Hur tolkar man ett tema där man inte förstår hälften av det som sägs. Men med en modig och tålmodig vän och några timmars klurande och skissande blev detta till ett av vårens roligaste uppdrag. För visst är det så att med en nyfiken och modig kund så kan de flesta ämnen bli intressanta?


Tax confidentiality illustration

Tax confidentiality blekgråblågul LR

|

Guldägget 2015

Såg en tidigare under året en kampanj från reklambyrån Markus. En kampanj som jag tänkte nog skulle träffa rätt hos målgruppen, var kul och snyggt genomförd. Nu såg jag att den var nominerad i Guldägget som avgörs ikväll. Jag som just nu är helt hooked på små gif-animationer gjorde en liten parafras på kampanjen som en hälsning till alla kollegor och kunder som ikväll hoppas på att få bära hem ett guld. Ha det så kul! Kanske ses vi nästa år!

Kolla in kampanjen här.

Betongägg-Mattias Käll

|

Animation fascination

I fredags blåste det så jag höll på att ramla av stolen. Fick då för mig att göra klart min hyllning till vind, blåst och sol. Gjorde skissen för några veckor sedan och nu tog jag en liten stund och gjorde klart den. En illustration som blev till animation. En enkel gif med längtan om att snart lära mig lite mer i After Effects.

Bicycle-lady-with-flowers-liten
Windy Mattias Käll skiss LR

|

How to build a burger

Hamburgare-alla-delar-animation

Liljedal communication och Unibake Korvbrödsbagaren har fått några riktigt tjusiga illustrationer till sin broschyr True Burgers. AD David Gribing bad om krittecknade hamburgare i genomsprängning och det fick han. De snygga fotografierna står min granne Andreas Hylthén för. Kul jobb!

TrueBurgers_brochure_v002-1

TrueBurgers_brochure_v002-7


TrueBurgers_brochure_v002-10

|

Starkt ämne

Till sajten Näracancer.se där unga kan dela sina erfarenheter av cancer har jag tecknat ännu en illustration. Denna gång till en ny avdelning på sidan som kallas sorgerummet. Ett starkt ämne där kunden ville att illustrationen ska kännas uppmuntrande, deltagande och berätta om att vi kan hjälpa varandra.

Nära cancer Sorgerummet skiss

|

Länge leve boken

Till Hothouse studios och Läromedia gjorde jag omslaget till årets barn- och ungdomsbokskatalog. Det blev ett kollage med barn som går på upptäcksfärd i en bokskog.

Framsidan LR

Omslaget LR

Katalogen i tryck_2528 LR

|

Favoritämne

Gjorde en illustration till NCC på favoritämnet ”En hållbar framtid”. De ville se framtidens stad visualiserad med hållbara energikällor och ett miljösnällt byggande. Bilden användes i deras monter på Sustainable business day 2015.


Sustainability Day

|

Frukost

Illustration till en frukostinbjudan. Är sugen på att upptäcka mer i detta retromanér. Ständigt nya saker som lockar.


Frukost

|

Sommarlov

Men så var det då äntligen dags. Sommar, semester och dans. Det kvittar att det regnar just nu. Här kommer jag!


Swing - Sommar och dans

|

Föränderlig form

En gammal smålandskompis hörde av sig och bad mig göra omslaget till hans nya bok. Så glad jag blev! Lite hemmasnickrad typografi och gamla vetenskapliga fjärilsillustrationer för att matcha bokens tema om förändring och förvandling. En intressant bok, väl skriven. Tack Robert!


Samma gamla nya jag LR

Många idéer ger många skisser.

Skärmavbild 2014-07-03 kl. 14.05.28
Skärmavbild 2014-07-03 kl. 14.05.22
Skärmavbild 2014-07-03 kl. 14.05.35
Skärmavbild 2014-07-03 kl. 14.06.41

|

Äventyrlig formgivning

Till Örebro missionsskola har jag gjort logotyp, grafisk profil och illustrationer. Temat är upptäcktsresande, äventyr och att grävande för att få veta mer.

Örebro Missionsskola CI LR

Örebro Missionsskola collage

|

Koll!

Min illustration har blivit nominerad i Svenska tecknares tävling Kolla! Riktigt kul! I höst får vi se hur det går.


Mattias i Kolla

|

Fin matematik

Gjorde sifferskisser till en kund. Det bidde inget jobb men siffrorna finns kvar om nån skulle behöva en sjua eller nia eller så ...


Sifferskisser

|